sapientia.ro

Főoldal / Erasmus+ / Erasmus+ kiutazó oktatók és munkatársak (pályázati felhívások) /

Erasmus+ pályázati felhívás Kárpátalján megvalósuló oktatási célú mobilitásra (STA) a 2019/2020-as tanévben (KA107)

A Sapientia EMTE pályázatot hirdet oktatók számára partnerországban (Ukrajnában, Kárpátalján) megvalósuló oktatási célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2019/2020-as tanévben.

I. A pályázat célja: lehetőség biztosítása meghatározott oktatási területhez kötődő oktatási mobilitási tevékenység (STA) megvalósítására a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán (Beregszász, Ukrajna).
Az oktatási mobilitás hozzájárul az oktató személyes és szakmai fejlődéséhez, és elősegíti a fogadó intézménnyel való kapcsolattartást és együttműködést.
Jelen felhívás keretében megpályázható mobilitások:
– két oktatási mobilitás (STA), az intézményközi szerződések által meghatározott azon oktatási területeken, amelyek ISCED kódja*:
        • 023 Languages
        • 041 Business and administration
        • 051 Biological and related sciences
        • 0521 Environmental sciences
        • 0531 Chemistry
        • 0541 Mathematics
        • 1015 Travel, tourism and leisure.

II. Ösztöndíj
A nyertes pályázók a mobilitás ideje alatt Erasmus+ ösztöndíjban részesülnek, amely megélhetési támogatást és útiköltség támogatást foglal magába. A megélhetési támogatás 180 EUR/nap, az útiköltség támogatás 180 EUR/fő.
Az Erasmus+ támogatás hozzájárul a mobilitás megvalósításához, de előfordulhat, hogy nem fedezi teljes egészében a kiutazás és a kint tartózkodás költségeit, ezért – esetenként – szükség lehet egyéni vagy más anyagi hozzájárulásra is. Megengedett bármely egyéb, nem Európai Uniós finanszírozási forrásból származó támogatás igénybevétele, és nyertes pályázat esetén nyilatkozni kell arról, hogy a pályázó a mobilitás ideje alatt nem részesül más uniós támogatásban.

III. A mobilitások megvalósítása
Jelen pályázat keretében 2019. november 04. és 2020. május 15. között megvalósuló oktatási mobilitásra lehet pályázni. Oktatási mobilitásra kizárólag a fogadó intézmény oktatási időszakában lehet kiutazni.

A mobilitás időtartama 5 egymást követő munkanap, a mobilitás nem lehet ennél rövidebb, és nem foglalhat magába zero grantos napo(ka)t. A mobilitás periódusába az utazási napok nem számítanak bele.

Az oktatási mobilitás lehet egyszerű vagy kombinált jellegű.
Egyszerű oktatási mobilitás esetén az oktatási mobilitás célja a fogadó intézményben végzett oktatás lehet, a mobilitási tevékenység minimum 8 tanítási óra.
Kombinált oktatási mobilitás esetén a fogadó intézményben végzett oktatási tevékenység mellett a mobilitás célja a pedagógiai és tanterv-fejlesztési készségek („pedagogical and curriculum design skills”) fejlesztésére irányuló képzés is, ezt be kell jelölni és kifejteni a Mobility Agreementben; a tevékenység a készségfejlesztési képzés mellett minimum 4 tanítási óra.

A mobilitások lebonyolítása a támogatási szerződés megkötésének pillanatában érvényes Erasmus+ mobilitási szabályzatok szerint fog történni, az EMTE vonatkozó mobilitási szabályzata itt érhető el.

Az Ukrajnába való belépéshez útlevél szükséges (további információk https://www.mae.ro/travel-conditions/3755).

IV. A pályázás feltételei
1. Nem pályázhatnak azok, akik már teljesítették a 2019/2020-as tanévre elnyert KA103 mobilitásukat.
2. A pályázati űrlapon nyilatkozni kell arról, hogy nyertes pályázat esetén a pályázó lemond a 2019/2020-as tanévre már elnyert, de még fel nem használt KA103-as mobilitásáról.
3. Pályázatot kizárólag a Sapientia EMTE azon román állampolgárságú vagy Romániában érvényes letelepedési, illetve tartózkodási engedéllyel rendelkező főállású (azaz határozatlan időre kötött munkaszerződéssel alkalmazott), vagy teljes állást betöltő, meghatározott időre kötött munkaszerződéssel alkalmazott társult oktatója nyújthat be, aki a jelen felhívás I. pontja szerinti tudományterületek valamelyikén tevékenykedik. Nyertes pályázat esetén támogatási szerződés csak aktív munkaszerződéssel alkalmazott oktatóval köthető. Támogatási szerződés csak azzal az oktatóval köthető, aki lemond a 2019/2020-as tanévre elnyert KA103-as mobilitásáról.
4. Az egyéni pályázatban megfogalmazott munkatervnek összhangban kell lennie a mobilitás céljával (lásd jelen felhívás III. pontja). Az Erasmus+ mobilitási program nem támogat konferencia-részvételt és kutatási tevékenységet.

V. Pályázati dokumentumok
A pályázatot elektronikusan szükséges elkészíteni, és nyomtatott formában, a kért aláírásokkal ellátva, egy eredeti példányban kell benyújtani a kari Erasmus+ koordinátornak.
A pályázati dossziénak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:
1. Kitöltött pályázati űrlap, a tanszékvezető és a dékán jóváhagyásával (I. melléklet).
2. Szakmai önéletrajz (magyarul vagy románul).
3. Angol nyelven kitöltött, a dékán által is aláírt Mobility Agreement munkaterv (II. melléklet). A fogadó fél aláírása pályázati fázisban opcionális, de nyertes pályázat esetén a mobilitás megkezdése előtt kötelező lesz beszerezni.

A pályázati felhívás mellékletei innen tölthetők le:
I. melléklet: KA107 STA Pályázati űrlap 2019/2020
II. melléklet: KA107 STA Mobility Agreement 2019/2020

Aláírás hiánya, adatok hiánya, nem a jelen felhíváshoz csatolt nyomtatványok használata, beadási határidő elmulasztása kizáró ok lehet. Az iratok pótlására a pályázati határidő lejártáig van lehetőség.

VI. Bírálati szempontrendszer
Az elbírálás során a meghirdetett oktatási területhez való kapcsolódás, a munkaterv és a szakmai önéletrajz kerül értékelésre, figyelembe véve az alábbi kritériumokat, elveket is:
– részvétel az Erasmus programok lebonyolításában (idegen nyelvű kurzusok megtartása beérkező külföldi hallgatók számára, Erasmus tevékenységek szervezésében való segédkezés, új kapcsolatok létrehozásának elősegítése stb.);
– részvétel az oktatási tevékenységen kívüli egyéb egyetemi feladatokban;
– a Sapientia EMTE-n töltött szolgálati idő.

VII. Benyújtási határidő: 2019. október 07. hétfő, 15 óra.

Jelentkezni a kari Erasmus+ koordinátoroknál lehet:

Csíkszeredai Kar: Bors Hortenzia
Kolozsvári Kar: Sulyok Kármen
Marosvásárhelyi Kar: Szabadi Szidónia

Kolozsvár, 2019. szeptember 18.
 

*http://uis.unesco.org/sites/default/files/documents/international-standard-classification-of-education-fields-of-education-and-training-2013-detailed-field-descriptions-2015-en.pdf

Eseménynaptár

2020. október

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031