sapientia.ro

Főoldal / Erasmus+ / Erasmus+ vendégek /

Egyetemi kampuszok

A Sapientia EMTE négy helyszínen szervez oktatást: Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön.

Kolozsvár
 

A Sapientia EMTE 2002-ben hozta létre kolozsvári oktatási helyszínét, amelynek székhelyéül a belváros szívében levő neves műemléképületet, az Egyetem Központi Hivatalainak is otthont adó Bocskai-házat választotta. Tíz év elteltével a Kolozsvári Kar saját épületet kapott: az új, Tordai úti ingatlanban 2013 őszén indult el az oktatás.

A Kolozsvári Kar fő értékei a színvonalas, diákcentrikus és piac-orientált oktatás, a szellemi és intézményi nyitottság és rugalmasság. Az oktatás minőségét a jól felszerelt TV- és filmstúdió, környezettudományi és média laboratóriumok, illetve a Tonk Sándor Könyvtár gazdag szakkönyv- és folyóirat állománya biztosítja.

Csíkszereda

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara tudatosan vállalja a térség számára stratégiai fontosságú regionális egyetemi funkciókat. Az oktatási kínálat így a székelyföldi régió igényeihez leginkább igazodó szakokat foglalja magában gazdasági, biomérnöki, társadalomtudományi és bölcsészeti szakterületeken.

A város központjában elhelyezkedő Kampusz egy korábbi szálloda oktatási célokra való átalakításával jött létre. Így az épületben az előadótermek, a korszerű szaklaboratóriumok, a könyvtár és étkezde mellett helyet kapott a 270 hallgatónak otthont adó bentlakás is. 

Marosvásárhely

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara 2001-től működik. A kar a magyar nyelvű műszaki felsőoktatás legjelentősebb központja, amely országos viszonylatban egyedülálló módon biztosít magyar nyelvű képzést hét mérnöki szakon.

A 2003 nyarán elkezdett zöldmezős beruházás eredményeképpen 2005-ben a kar a Marosvásárhely és Koronka határában felépült Campusba költözött. A korszerű oktatás kihívásainak minden szempontból megfelelő épületben három amfiteátrum, mintegy 50 előadóterem és jól felszerelt laboratórium mellett étkezde és a diákok által működtetett hangulatos kávézó is helyet kapott.

Sepsiszentgyörgy

A Sapientia EMTE legújabb tanulmányi központja Sepsiszentgyörgyön van, ahol agrártudományi alapképzés folyik. A tanulmányi központ a Marosvásárhelyi Kar kihelyezett tagozata. 

sapientia, emte, karok, kampusz, csikszereda, marosvasarhely, kolozsvar

Eseménynaptár

2021. április

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930