sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pályázati felhívás tudományos eredményekre megítélhető minősítési bérkiegészítésre

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet a Sapientia EMTE főállású oktatói számára a 2017, 2018 és 2019-ben közölt tudományos publikációk/művészeti alkotások díjazására, minősítési bérkiegészítés formájában. A bérkiegészítés havi bruttó 550–5000 lej közötti összeg lehet, a pályázat értékelése során elért pontszám szerint.  

A minősítési bérkiegészítésre a meghirdetésben szereplő időszakban publikált, összesen maximum 4 tanulmánnyal, cikkel vagy egyéb tudományos eredménnyel/művészeti alkotással lehet benevezni. Pályázni csak a KPIOR online rendszerbe feltöltött tudományos cikkekkel, könyvekkel, könyvfejezetekkel, művészeti alkotásokkal, valamint az ACTA UNIVERSITATIS SAPIENTIAE tudományos folyóirattal kapcsolatos tevékenységekkel lehet. 

A pályázatokat a karok dékáni hivatalába kell elküldeni elektronikus formában, az innen letölthető Excel állomány kitöltésével, a következő email címekre:

Kolozsvári Kar: dekan-kv@sapientia.ro

Marosvásárhelyi Kar: gyongyi@ms.sapientia.ro

Csíkszeredai Kar: csikszereda@uni.sapientia.ro

A pályázatra beküldött Excel állomány neve a pályázó oktató neve kell, hogy legyen. Az Excel állományban kötelező módon ki kell tölteni az adott publikációk ISSN vagy ISBN számát, illetve a társszerzők számát, külön kiemelve ebből a Sapientia EMTE hallgatóinak számát. Az állomány formátuma nem módosítható. A kiírásnak nem megfelelő pályázatokat az elbírálás során nem veszik figyelembe. 

A pályázat benyújtásának határideje 2020. január 27., 14 óra.

ALAPELVEK:

  1. A kari költségvetésben szereplő minősítési béralap 45%-a fordítható az oktatók tudományos/művészeti tevékenységének értékelése szerint megítélt bérkiegészítésekre.
  2. A minősítési pótlék megítélése pályázati alapon történik, a pályázók által elért pontszámok alapján, az egyes karokra jutó keretösszeg terhéig. A pályázat meghirdetéséről a Vezetőtanács évente dönt.
  3. Tudományos minősítési pótlékra a Sapientia EMTE minden főállású oktatója pályázhat. A tudományos/művészeti eredmények értékelése egy pontozási rendszer alapján történik, amelyet az alábbi módszertan részletez. A pályázóknak a meghirdetés során közzétett Excel állományban kell feltüntetniük az általuk legszínvonalasabbnak tartott tudományos közleményeiket/alkotásaikat.
  4. A pályázó oktatók által elért pontszámok megállapítása és a minősítési bérkiegészítés összegének megítélése minden naptári év elején történik, az előző három év eredményei alapján. Ebben az évben a 2017, 2018 és 2019 évek tudományos teljesítése kerül értékelésre. Egy tudományos eredményért/alkotásért egyetlen alkalommal részesülhet egy oktató bérkiegészítésben.
  5. A pályázó oktatók által elért tudományos pontszámokat a tudományos rektorhelyettes által koordinált csoport állapítja meg, egy számítási algoritmus szerint, és az elért pontszámok alapján rangsorolják a benyújtott pályázatokat. A minősítési bérkiegészítés összege az elért pontszám szerint kerül megállapításra.
  6. Az egyes oktatóknak megítélt minősítési bérkiegészítés végső összegéről, a folyósítás módjáról vagy esetleges felfüggesztéséről az egyetem rektora dönt.

A tudományos minősítési pótlék megállapításának módszertana itt olvasható. A módszertan melléklete a 6129/2016 számú oktatási miniszteri rendelet (professzori és docensi állások minimális standardjai), amely letölthető innen.

pályázat, bérkiegészítés

Eseménynaptár

2020. február

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829