sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pályázati felhívás tudományos eredményekre megítélhető minősítési bérkiegészítésre

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem pályázatot hirdet a Sapientia EMTE főállású oktatói számára a 2018, 2019 és 2020-ban közölt tudományos publikációk/művészeti alkotások díjazására, minősítési bérkiegészítés formájában. A bérkiegészítés havi bruttó 550–5000 lej közötti összeg lehet, a pályázat értékelése során elért pontszám szerint. 

A minősítési bérkiegészítésre a meghirdetésben szereplő időszakban publikált, az oktató által 4 legjobbnak ítélt tanulmánnyal, cikkel vagy egyéb tudományos eredménnyel/művészeti alkotással lehet benevezni, amiből max. kettő lehet az Acta Universitatis Sapientiae folyóirattal kapcsolatos tevékenység. Csak azok a publikációk vehetők figyelembe, amelyeknél első intézményként a Sapientia EMTE van megjelölve, amennyiben a pályázó más intézményhez is kötődik.

A pályázatokat a karok dékáni hivatalába kell elküldeni elektronikus formában, az innen letölthető Excel állomány kitöltésével, a következő email címekre:

A pályázatra beküldött Excel állomány neve a pályázó oktató neve kell, hogy legyen. Az Excel állományban kötelező módon ki kell tölteni az adott publikációk ISSN vagy ISBN számát, illetve a társszerzők számát, külön kiemelve ebből a Sapientia EMTE hallgatóinak számát. Az állomány formátuma nem módosítható. A kiírásnak nem megfelelő pályázatokat az elbírálás során nem veszik figyelembe.

A pályázat benyújtásának határideje 2021. január 29., 14 óra.

ALAPELVEK:

A. A kari költségvetésben szereplő minősítési béralap 45%-a fordítható az oktatók tudományos/művészeti tevékenységének értékelése szerint megítélt bérkiegészítésekre.

B. A minősítési pótlék megítélése pályázati alapon történik, a pályázók által elért pontszámok alapján, az egyes karokra jutó keretösszeg terhéig. A pályázat meghirdetéséről a Vezetőtanács évente dönt.

C. Tudományos minősítési pótlékra a Sapientia EMTE minden főállású oktatója pályázhat. A tudományos/művészeti eredmények értékelése egy pontozási rendszer alapján történik, amelyet az alábbi módszertan részletez. A pályázóknak a meghirdetés során közzétett Excel állományban kell feltüntetniük az általuk legszínvonalasabbnak tartott tudományos közleményeiket/alkotásaikat.

D. A pályázó oktatók által elért pontszámok megállapítása és a minősítési bérkiegészítés összegének megítélése minden naptári év elején történik, az előző három év eredményei alapján. Ebben az évben a 2018, 2019 és 2020 évek tudományos teljesítése kerül értékelésre. Egy tudományos eredményért/alkotásért egyetlen alkalommal részesülhet egy oktató bérkiegészítésben.

E. A pályázó oktatók által elért tudományos pontszámokat a tudományos rektorhelyettes által koordinált csoport állapítja meg, egy számítási algoritmus szerint, és az elért pontszámok alapján rangsorolják a benyújtott pályázatokat. A minősítési bérkiegészítés összege az elért pontszám szerint kerül megállapításra. 

F. Az egyes oktatóknak megítélt minősítési bérkiegészítés végső összegéről, a folyósítás módjáról vagy esetleges felfüggesztéséről az egyetem rektora dönt.

A tudományos minősítési pótlék megállapításának módszertana itt olvasható. A módszertan melléklete a 6129/2016 számú oktatási miniszteri rendelet (professzori és docensi állások minimális standardjai), amely letölthető innen.

 

bérkiegészítés, pályázat

Eseménynaptár

2021. január

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031