sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

A Berni Alkalmazott Tudományok Egyeteme agrárszakos diákjainak látogatása a Sapientián

A Berni Alkalmazott Tudományok Egyeteme (Berner Fachhochschule) végzős agrárszakos hallgatói két vezetőtanáruk kíséretében látogatták meg egyetemünk Csíkszeredai és Marosvásárhelyi Karának Biomérnöki-, Élelmiszermérnöki- illetve Kertészmérnöki tanszékeit május végén. 

Látogatásuk keretében Dr. Miklóssy Ildikó Biomérnöki Tanszék tanszékvezetője által bemutatásra került egyetemünk felépítése és a mérnöki szakok tudományos tevékenységei. A svájci diákok érdeklődtek a mérnöki tanszékeken végzett kutatási témákról. A tanszékvezető mellett Dr. Mara Gyöngyvér rektorhelyettes asszony és Dr. Ráduly Botond, illetve Dr. Szilveszter Szabolcs adjunktusok válaszoltak a hallgatók felmerülő kérdéseire.

Laboratóriumi látogatásukat követően Dr. Máthé István és Dr. Gyenge László vezetésével néhány Sapientiás mérnöki hallgatóval együtt kirándulásonvettek részt a Szent Anna tónál és a Mohos-tőzeglápnál, mely keretében bemutatásra került a két krátertó története, legendája illetve egyetemünk ezen élőhelyekkel kapcsolatos kémiai és mikrobiológiai kutatásainak eredményei is. Kirándulásunk alkalmával lehetőség nyílt egyetemünk diákjai és a svájci hallgatók közötti párbeszédre is. Az együttlét egyik emlékezetes pillanata volt egy fiatal medvével illetve egy anyamedvévelés annak két kis bocsával való békés találkozásunk.

A kirándulást követően egyetemünk menzáján a Vadrózsa tánccsoport jóvoltából felcsíki táncok kerültek bemutatásra, amelyet követőenegy közös táncra is sor került, melyen a svájci hallhatók örömmel vettek részt. 

A nap végeztével a közös vacsorát követően, a svájci hallgatók részt vettek az egyetemi diáknapok keretén belül megszervezett after partyn a Grundban.

A diákok látogatásának másnapján Dr. Fazakas Csaba tanszékvezető mutatta be a Marosvásárhelyi karon az egyetem kertészetét.

berni egyetem

Eseménynaptár

2019. december

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031