Álláshirdetés: Egyetemi titkári pozíció

Sapientia.ro Sapientia.ro
Neptun  ISSUU 
Álláshirdetés: Egyetemi titkári pozíció
Álláshirdetés: Egyetemi titkári pozíció
Álláshirdetés: Egyetemi titkári pozíció
2017. november 29.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Rektori Hivatala pályázatot hirdet egyetemi titkári munkakör betöltésére. 

Feltételek: 

  • egyetemi végzettség
  • haladó szintű számítógépkezelői ismeretek (szövegszerkesztés, adatbáziskezelés – Excel, internet)
  • felsőfokú magyar és román, legalább középfokú angol nyelvismeret

Feladatkör: a Rektori Hivatal ügyviteli, ügyintéző munkájának lebonyolítása, a hallgatói nyilvántartási program kezelése.

Pályázatnak tartalmaznia kell: egyetemi oklevél, szakmai önéletrajz, ajánlólevél 

A pályázatokat a Sapientia EMTE Rektori Hivatalában kérjük benyújtani. A dossziévizsga alapján első körben kiválasztott jelöltek írásbeli vizsgán és személyes meghallgatáson vesznek részt. További információk: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Rektori Hivatal (Dácz Szidónia), Kolozsvár str. Matei Corvin nr. 4. Tel.: +40-264-439394, e-mail: officesapientia.ro. 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. december 11., 13 óra

 
Hírek
2024-03-28
2024-03-25
2024-03-21
2024-03-20



Tagek

Ők jutottak tovább a fordítói verseny második fordulójába
A Sapientia EMTE csíkszeredai Humántudományok Tanszéke kilencedik alkalommal hirdette meg a „Gúzsba kötve táncolni” fordítóversenyt középiskolák 11–12. osztálya számára. Idén 45 tanuló 53 fordítást küldöttfelhívásunkra, a jelentkezők közül idén is voltak olyanok, akik több kategóriában is indultak.

Online is lapozható a Sapientia EMTE 2018-as felvételi tájékoztató füzete
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem minden évben kiadja felvételi tájékoztató füzetét, mellyel a pályaválasztás előtt állókat szeretné segíteni. A külsőleg is megújult kiadványban megtalálhatjátok a számotokra legjobban tetsző szakot!

A Magyar Tudomány Napja Erdélyben
Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Műszaki Tudományok Szakosztálya és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara az idén tizennyolcadik alkalommal szervez tudományos ülésszakot, a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében.

Újabb Pénzidomárok mérettek meg
2017. november 17-19. között tartották a Csíkszeredai Karon az idei Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedőt középiskolások számára. Az idei döntőbe a hagyományokhoz híven 16 csapat jutott tovább.

Az OTDT Arany Kitűző kitüntetésében részesült Dr. Tonk Márton egyetemi tanár
A kitüntetés átadására 2017. november 20-án a Magyar Tudományos Akadémián szervezett XXXIII. OTDK Záróünnepség keretében került sor.

A Marosvásárhelyi Karon tart bemutatót a Continental
2017. november 23-án, 10 órától tart bemutatót a 230-as teremben a Continental cég a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Sapiophile: így ünnepeljük a magyar nyelv napját
Ma, azaz november 13-án ünnepeljük a magyar nyelvet. Tökéletes ez a nap egy kis nyelvészkedéshez, ezért a Sapiophile mai részében dr. Prohászka-Rád Borókával megnézhetjük, hogy a 2017-es trendek alapján milyen megnyerő tulajdonságai vannak a magyar nyelvnek.

A 2018 júniusáig érvényes nemzetközi és romániai impakt faktoros folyóiratok listája
Alábbiakban a 2018 júniusáig érvényes nemzetközi és romániai impakt faktoros folyóiratok listája található, a Web of Science (WoS) bibliográfiai adatbázisa alapján.

Az egyetem 2017-ben is házhoz jön!
2017. november 13-24. között ismét megszervezzük a már hagyománnyá vált egyetemnépszerűsítő körutat Erdély középiskolásai számára. A két hét alatt 56 település 108 középiskolájába látogatunk el. A 2018/2019-es tanévre 30 alapképzést és 12 mesterképzést indítunk az egyetemen.

CALL FOR APPLICATION: ALBERT SZENT-GYÖRGYI YOUNG INVESTIGATOR AWARD
The New York Hungarian Scientific Society, a non-for-profit charitable 501 (c)(3) organization, is accepting applications for the Albert Szent-Györgyi Young Investigator Award supporting original research by Hungarian scientists living in Hungary or in neighboring countries.

Megvannak az idei Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedő nyertesei
2017. november 4-én, szombaton, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának a Társadalomtudományi Tanszéke immár ötödik alkalommal rendezte meg a Venczel József Társadalomtudományi Vetélkedőt.

Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny
A verseny a magyarul tanuló VII–VIII. osztályos biológiakedvelő iskolásoknak szól Felvidéktől Erdélyig, Vajdaságtól Kárpátaljáig.

Erasmus+ pályázati felhívás Ukrajnában megvalósuló oktatási és képzési célú mobilitásra (STA, STT) a 2017/2018-as tanév II. félévében (KA107)
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet felsőoktatási munkatársak számára partnerországban megvalósuló oktatási és képzési célú Erasmus+ mobilitási támogatás elnyerésére a 2017/2018-as tanév második félévében.

Egy éves lett a Csíkszeredai Kar Sapiophile videósorozata
Nemrég ünnepeltük a Sapiophile első szülinapját, amiről videót is készítettünk nektek. Boldog sapiophilenapot kívánunk dr. Mara Gyöngyvérnek, dr. Prohászka-Rád Borókának, dr. Gergely Orsolyának és Tánczos Levente-Józsefnek.

MÁRTON ÁRON KUTATÓI PROGRAM 2017/2018
A Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet a 2017/2018-as tanévben a magyarországi és szülőföldi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik (tutoraik) részére a Márton Áron Kutatói Programban való részvételre.

November 6-ig lehet jelentkezni a Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedőre
A Csíkszeredai Kar által október 16-án elindított, magyar nyelven zajló Pénzidomár - pénzügyi és gazdasági vetélkedőre négyfős középiskolás csapatok jelentkezését várják. Egy iskolából tetszés szerinti számú csapat indulhat, és a csapatokon belül is lehetnek különböző évfolyamokhoz tartozó diákok.

IX. „Gúzsba kötve táncolni” fordítói verseny középiskolásoknak
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke idén kilencedik alkalommal hirdeti meg fordítói versenyét a középiskolák 11–12. osztályos tanulói számára négy kategóriában.

Együttműködést kötött a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara és a Mathias Corvinus Collegium
Az együttműködést dr. Tonk Márton, a kar dékánja és Lánczi Péter, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezetőigazgató-helyettese írta alá.

A Magyar Tudomány Ünnepe Kolozsváron
A Kolozsvári Akadémiai Bizottság a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából konferenciát szervez Kolozsváron. A 2017. november 2-4. között tartandó rendezvény előadói olyan erdélyi származású kutatók, szakemberek, akik a világ nagy egyetemein és kutatóközpontjaiban végzik munkájukat.

3rd World Congress on Civil, Structural, and Environmental Engineering (Csee'18)
CSEE'18 is composed of 5 conferences, while each conference consists of an individual and separate theme, they share considerable overlap, which prompted the organization of this congress.

Magyar Tudomány Napja Erdélyben: Erdély, mint jogtörténeti tér
A Magyar Tudomány Napja alkalmából az Erdélyi Múzeum Egyesület és a Sapientia EMTE Jogtudományi Intézete konferenciát szervez a Kolozsvári Karon, 2017. október 27-én, pénteken.

Álláshirdetés - Gazdasági titkárt keresünk!
Jelentkezni személyesen lehet, a Mátyás király utca 4. szám alatt, az egyetemi titkárnál. Pályakezdők jelentkezése is elfogadott.Határidő: 2017. október 30., 13 óra.

Növényvirológiai és növénybiotechnológiai előadások a Marosvásárhelyi Karon
Vírusdiagnosztikáról és korszerű biotechnológiai eljárásokról lesz szó 2017. október 17-én, 14 órától a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Sapientiás oktató kapja a Filmtett idei Sárga Csikó Díját
A 2017-es díj kitüntetettje dr. Pethő Ágnes egyetemi tanár, a Kolozsvári Kar Média Tanszékének tanszékvezetője.

Pályázati felhívás: Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram, 2017/18-as tanév, II. félév
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre, a 2017/2018-as tanév második félévében.

A Marosvásárhelyi Karon ünnepeltük az Egyetem Napját
A bentlakás új épületszárnyának felavatásával és az ehhez tartozó kápolna felszentelésével egybekötve zajlott 2017. október 3-án az Egyetem Napja ünnepség a Marosvásárhelyi Karon, ahol átadták az egyetemi díjakat és kitüntetéseket.

A Sapientiára látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
A kolozsvári látogatás során lezajlott beszélgetésen a tárcavezető átfogó tájékoztatást kapott egyetemünk és az erdélyi magyar felsőoktatás jelenlegi helyzetéről, valamint szó esett a Diplomácia és Nemzetközi kapcsolatok képzéseknek a magyarországi külügyminisztérium részéről történő szakmai támogatásáról is.

Pályázati felhívás: Erasmus+ hallgatói tanulmányi mobilitás a 2017/18-as tanév II. félévében
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára az Erasmus+ tanulmányi mobilitási programban való részvételre a 2017/2018-as tanév második félévében.

Egyetem Napja a Marosvásárhelyi Karon
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem első tanévnyitójának 16. évfordulóját Marosvásárhelyen ünnepeljük. Az Egyetem Napi rendezvénysorozat 2017. október 3-án, kedden, 11 órától kezdődik a Marosvásárhelyi Karon. Az ünnepségre a Sapientia EMTE oktatóit, hallgatóit és adminisztratív munkatársait tisztelettel meghívjuk!

IN MEMORIAM Szilágyi Pál (1933–2017)
Isten akaratát elfogadva, ám mégis nehéz lélekkel vettük tudomásul Dr. Szilágyi Pál egyetemi tanár evilágból való távozását. Emlékét nem csupán egykori rektorunkként és az erdélyi magyar felsőoktatás történelmének kétségbevonhatatlan alakítójaként, hanem elsősorban emberként, mindannyiunk „Pali bácsijaként” fogjuk őrizni.

Meghosszabbították az őszi felvételi jelentkezést a Csíkszeredai és a Marosvásárhelyi Karon
Szeptember 9-én és 10-én még lehet jelentkezni a fennmaradt alap- és mesterképzéses helyekre.

Tanévkezdés a Sapientián
A Csíkszeredai Karon szeptember 18-án, a Kolozsvári Karon szeptember 19-án tartják az ünnepélyes tanévnyitót, míg a Marosvásárhelyi Karon szeptember 18-án kezdődik a tanév.

A Pannon Egyetem díszpolgárává avatták dr. Dávid Lászlót
A veszprémi Pannon Egyetem Szenátusának döntése alapján, a Mérnöki Kar Kari Tanácsának ajánlására a Pannon Egyetem Díszpolgára kitüntető címben részesült dr. Dávid László.

Pályázati felhívás a külhoni magyar tehetségtámogatásért a felsőoktatásban – Collegium Talentum program 2017-2018-as tanév
A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet a Collegium Talentum programban való részvételre.

Álláshirdetés: Műszaki szakértő (projektmenedzser) - Nagyvárad
A Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad) és a Sapientia Alapítvány (Kolozsvár)pályázatot hirdet Műszaki szakértői (projektmenedzseri) feladatkör ellátására.

Beszámoló a Kárpát-medence ásványvizei - XIII. Nemzetközi Tudományos Konferenciáról
Mintegy 80 résztvevővel 2017. augusztus 24-27. között zajlott a Kárpát-medence ásványvizei elnevezésű, 13. alkalommal megszervezésre került nemzetközi tudományos vándorkonferencia, amelynek első alkalommal adott otthont Sepsiszentgyörgy.

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki dr. Murádin János Kristófot
A Kolozsvári Kar egyetemi adjunktusa a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások 2015 és 2017 közötti emlékéve keretében kifejtett történészi és kultúraszervező tevékenysége elismeréseként vehette át.

A Biological Reviews publikálta a Sapientia EMTE oktatójának tanulmányát
Dr. Balog Adalbert, a Kertészmérnöki Tanszék professzora és Hugh David Loxdal, a Cardiff Egyetem kutatója a levéltetvekre jellemző különböző specializációs folyamatok jelentőségéről közölt cikket a rangos folyóiratban.

Online is elérhető a Sapientia EMTE kétnyelvű egyetemi bemutató kiadványa
Megjelent a Sapientia EMTE kétnyelvű - magyar és angol - bemutató kiadványa, mely az egyetem mellett azt a környezetet is népszerűsíti, ahol az intézmény működik.

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon való részvétel támogatására 2017/II.
Pályázni lehet a 2017. október 1. és december 31. közötti időszakban megrendezésre kerülő, nemzetközi konferenciákon való részvételre. A támogatás részvételi díjra, utazási, valamint szállásköltségre fordítható. A maximálisan megpályázható összeg 2500 RON.

Magyar állami kitüntetéseket kapott Kató Béla püspök és Kása Zoltán professzor
A Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnöke a Külhoni Magyarságért Díjat, míg a Marosvásárhelyi Kar, Matematika-Informatika Tanszékének professzora a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.

A Kárpát-medence ásványvizei - XIII. Nemzetközi Tudományos Konferencia
Az idén 13. alkalommal megszervezésre kerülő konferenciának a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központja ad otthont, 2017. augusztus 24-27. közötti. A konferenciát a Sapientia EMTE, valamint az AQUASIC Közösségek Közti Társulás szervezi.

Filmnapok a 8. Kolozsvári Magyar Napokon!
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara és Magyarország Főkonzulátusa az idén is érdekes filmekkel várja az érdeklődőket a Tordai úti épület Aulájába!

PR felelősét keresi a Kolozsvári Kar!
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara pályázatot hirdet PR felelősi munkakör betöltésére.

Ingyenes helyekre is lehet jelentkezni az őszi felvételin!
A Sapientia EMTE karai a fennmaradó betöltetlen alap- és mesterképzéses helyekre őszi felvételit hirdetnek. Minden információ egy helyen!

Idén már medvét is láttunk Tusványoson
Újabb tusványosi szereplésen van túl a Sapientia-sátor, amely ez alkalommal is tudománynépszerűsítő előadásokkal szolgált a táborlakók számára. A medvekalandot is ép bőrrel megúsztuk. 

A Királyerdőben szakmai gyakorlatoztak a környezetmérnökök
Július első felében az Erdélyi-szigethegységhez tartozó Királyerdő-hegységben terepgyakorlatoztak a Csíkszeredai Kar környezetmérnök szakos hallgatói.

Fülöp-szigeteki díjat kapott a Bözödújfaluról szóló dokumentumfilm
A Barabás Eszter, volt sapientiás hallgató rendezte, Kopjafa a házunk helyén című alkotás nyerte a Fülöp-szigeteki Manilában tartott iChill International Film Festival legjobb dokumentumfilmnek járó díját.

Jogász konferencia a Kolozsvári Karon
Arbitrability of Company Law Disputes in Central and Eastern Europe címmel szervez nemzetközi konferenciát a Jogtudományi Tanszék 2017. október 20-án.

Több mint 1400 helyre lehet felvételizni a Sapientián
Idén a Sapientia EMTE 1438 tandíjmentes, költség-hozzájárulásos és tandíjas helyet hirdet alap- és mesterképzéseire. A felvételi 2017. július 10-25. közötti időszakban zajlik.

Sapientia-sátor – Tusványos 2017
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2017-ben is jelen lesz a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. Egyetemünk oktatói mellett magyarországi partneregyetemeink előadói is színesíteni fogják a Sapientia-sátor tusványosi programkínálatát.

Sapiophile különkiadás: vége az érettséginek
Kedves érettségizők! Egyetemi vloggereink készültek nektek egy kis hangulatfilmmel. Így az alábbi videóban találkozhattok régi és új arcokkal a Sapiophileből.

Látogatóban volt diákunknál, a Kárásztelki Pezsgőpincészet főborászánál
Együttműködési megbeszélés zajlott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, illetve a Kárásztelki Pezsgőpincészet képviselői között.

Díjat nyert Barabás Eszter Bözödújfaluról szóló dokumentumfilmje
A Filmművészet, fotóművészet, média szak volt hallgatója rendezésében készült dokumentumfilm, a Kopjafa a házunk helyén 2016-ban készült, államvizsgafilm gyanánt.

A Kolozsvári Karon tartották a 2. Romániai Felsőoktatási Tehetséggondozó Fórumot
Az OTDT Tudományos Diákkörök Határok Nélkül (HTDK) és a Sapientia EMTE Tehetséggondozási Tanácsának közös szervezésű rendezvényén ötven erdélyi felsőoktatási szakember és a hallgatói szervezetek képviselői tanácskoztak.

Sapiophile: Last minute tanácsok #magyar érettségihez
Még a ballagási virágok el sem hervadtak, de már itt az érettségi vizsgapara. A vihar előtti csendben még lehet készülni, itt van néhány tanács Prohászka-Rád Borókától a magyar érettségi tételek megoldásához, de ha szemfüles vagy, akkor a román tételeknél is segít. #sapiophile #apuveddmeg #érettségivizsga

Négyen részesültek Maximus-díjban a Csíkszeredai Karon
A Csíkszeredai Kar három éve hozta létre a Maximus hallgatói díjat, amellyel a legkiemelkedőbb tudományos munkákat ismerik el. A Tehetséggondozási Bizottsága pályázatok alapján ítéli oda a díjat, amely oklevélből és 1500 lej pénzbeli jutalomból áll.

Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram keretében ELTE-s tanárképzős hallgatók voltak a Sapientia EMTE vendégei
Az egy hetes tanulmányúton 27 földrajz, történelem, biológia, kémia, illetve természetismeret-környezettan szakos hallgató vett részt.

Bakk Miklós kapta idén a Lőrincz Csaba-díjat
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának docense kiemelkedő külpolitikai, nemzetpolitikai tevékenységének elismeréseként részesült a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány díjában.

Pro Universitate kitüntetést kapott Dr. Dávid László
A Sapientia EMTE rektora a Kárpát-medencei magyar nyelvű felsőoktatás minőségi és mennyiségi fejlesztése, a képzési kínálat bővítése, a szakemberpótlás érdekében végzett, valamint a két intézmény oktatási-tudományos együttműködése érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül részesült az Óbudai Egyetem kitüntetésében.

Pályázati felhívás tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek kiadására - 2017
A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek megjelentetésére.

First Cut 2017
Szeretettel várnak minden érdeklődőt június 23-án, pénteken délután 5 órától a Sapienta EMTE Kolozsvári Karának Tordai úti épületébe, ahol a Filmművészet, fotóművészet, média szak hallgatóinak 2017-ben készült munkái nézhetők meg. Terítékre kerülnek a vizsgafilmek, és két kiállítást is megnyitnak.

214 hallgató ballagott el a Csíkszeredai Karon
2017. június 9-10. között tartotta Csíkszeredai Kar a ballagási ünnepséget, ez alkalommal 214 végzős vett búcsút az intézménytől.

Pályázati felhívás: Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogram, 2017/18-as tanév
A Sapientia EMTE pályázatot hirdet hallgatók számára a Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogramban való részvételre, a 2017/2018-as tanév első és második félévében.

Lúdas Matyi a Sapientia Kolozsvári Karán
A mesemozi következő vetítése alkalmából, 2017. június 3-án, szombaton a Lúdas Matyi című rajzfilmet mutatjuk be. Minden kedves gyereket, szülőt, nagyszülőt szeretettel várunk!

Ballagás 2017
A Csíkszeredai Karon és a Marosvásárhelyi Karon június 10-én, míg a Kolozsvári Karon június 17-én tartják a ballagási ünnepséget.

Kiemelkedő eredmények a tehetséggondozásban
A Sapientia EMTE kiválóan szerepelt az idei OTDK-n, és a korábbi szerepléseket lényegesen meghaladó mértékben ért el sikereket: három országos első hellyel a legeredményesebb határon túli egyetem lett az OTDK műszaki és alkalmazott informatika területein.

Udvarhely Napokon találkozzunk a Sapientia Sátorban!
2017. május 26-28. közötti időszakban megtalálhatók vagyunk Székelyudvarhelyen a Városi Parkban, hiszen a Sapientia EMTE is képviselteti magát a városnapi rendezvényen.

„Hargitai” a Romániából elsőként leírt új baktériumnemzetség
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) mikrobiólógusai együttműködve a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatóival elsőként írtak le Romániából új baktériumnemzetséget, Caenimicrobium hargitense néven.

Sapiophile: Tippek a nyelvtanuláshoz
Új videó, új szereplővel, új témával. Dr. Prohászka-Rád Boróka, egyetemi adjunktus megmutatja, milyen tippjei vannak neki, hogy könnyen és játékosan sajátítsunk el egy idegen nyelvet. Munkahelyen, kiránduláson, ismerkedéskor fel kell használjuk a nyelvtudásunkat, lássuk hogyan tanuljunk hatékonyan. Jöjjenek a tippek.

Félév végi tudománynépszerűsítő előadássorozat a Sapientián
2017. május 22-24. között a Pécsi Tudományegyetem oktatói tartanak előadásokat Csíkszeredában, Kolozsváron és Marosvásárhelyen.

Vékás Lajos a Sapientia EMTE első díszdoktora
Az egyetem Szenátusa 2017. május 12-i kolozsvári nyilvános ünnepi ülésén tüntette ki Doctor Honoris Causa címmel Vékás Lajos Széchenyi-díjas professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját.

ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetem 2017
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem huszonkettedik alkalommal rendezi meg a határon túli magyar anyanyelvű egyetemi hallgatók számára az ELTE Kárpát-medencei Nyári Egyetem 2017 programot, 2017. július 11. és július 16. között. A hallgatók jelentkezését május 20-ig várják.

Videóbeszámoló a 2017-es Csíkszeredai Kari Tudományos Diákköri Konferenciáról
Az idei Kari TDK 2017. április 10-11. között került megrendezésre Csíkszeredában, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara, a Kari Tudományos Diákköri Bizottság, illetve a Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat szervezésében.

Arany János-emlékérmet kapott Dr. Dávid László rektor úr
Dávid László a kiemelkedő jelentőségű intézmény- és tudományszervezési szerepvállalása, valamint a Sapientia EMTE professzoraként, tanszékvezetőjeként, majd rektoraként az erdélyi magyar felsőoktatásért folytatott fáradhatatlan küzdelme elismeréseként részesült a kitüntetésben.

Sikeresen szerepeltek a Sapientia EMTE hallgatói a XXXIII. ODTK-n
A XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) szekcióülésein a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemet 30 hallgató képviselte. Kilenc hallgatónkat I., III. vagy különdíjjal jutalmazták.

MAXIMUS hallgatói díj 2017 a Csíkszeredai Karon
A 2016/2017-es tanévben a Maximus díjat a Csíkszeredai Kar négy nagy tudományterületéhez kötődően (humán-, gazdasági-, társadalom- és mérnöki tudományok) egy-egy végzős alapképzéses vagy végzős mesteris hallgatónak ítéli oda. Pályázni 2017. május 30-ig lehet.

Dr. Ráduly Botond: Nem a felmelegedés mértéke riasztó, hanem a gyorsasága
Az egész jelenséggel kapcsolatban nem számíthatunk túl sok jóra - mondta a Csíkszeredai Kar oktatója a globális felmelegedésről szóló tudománynépszerűsítő előadásában.

Címoldalon számolt be a ScienceDaily a Sapientia EMTE oktatóinak kutatási eredményeiről
Dr. Balog Adalbert, a Sapientia EMTE Kertészmérnöki Tanszékének professzora és Dr. Hartel Tibor, a Környezettudományi Tanszék docense egy nemzetközi kutatócsoport tagjaiként azt vizsgálták, hogy milyen különbségek vannak a biopeszticidek kutatásában és azok piacán ez EU, USA, Kína, Brazília és India között.

Átvehetőek az oklevelek a Csíkszeredai és Marosvásárhelyi Karokon
Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia EMTE által szervezett államvizsgán/disszertáción vettek részt, személyesen átvehetik egyetemi/mesteri oklevelüket Marosvásárhelyen, 2017. május 18-án, csütörtökön 9.30-16 óra között, Csíkszeredában 2017. május 29-én, hétfőn 10.00-17.00 óra között.

A Sapientia EMTE Doctor Honoris Causa címet adományoz dr. Vékás Lajos jogász akadémikusnak
Az átadási ünnepségre 2017. május 12-én, pénteken kerül sor a Kolozsvári Kar Aula Magna termében.

Eredményhirdetés: Egyetemi Kutatási Program 2017/2018
A Tudományos Tanács 2017/4. sz. határozata alapján, az Egyetemi Kutatási Program keretében a 2017-2018-as tanévben az alábbi kutatások részesülnek támogatásban.

Erasmus+ pályázati felhívások oktatási és képzési célú mobilitásra a 2017/2018-as tanévben
A pályázatok keretében 2017. szeptember 1. és 2018. október 15. között megvalósuló oktatási mobilitásra lehet pályázni. A mobilitás lebonyolítása a támogatási szerződés megkötésének pillanatában érvényes Erasmus+ mobilitási szabályzatok szerint fog történni.

XVIII. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia - Díjazottak
2017. április 27-29. között zajlott a XVIII. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia a Temesvári Műszaki Egyetemen, amelyet a Temesvári Magyar Diákszervezet és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Hallgatói Önkormányzata szervezett.

Ingyenes magyar mesemozi indul Kolozsváron
Magyar rajzfilmeket havi rendszerességgel bemutató rendezvénysorozat indul a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán. A mesemozi első alkalmával a Vuk című klasszikus alkotás kerül bemutatásra, 2017. május 6-án, szombaton, 10 órától.

Dísznövény 2017 - Startol a Nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft-vel közösen nemzetközi rendezvényt szervez 2017. május 5-7. között a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Új kollégiumi épülettel bővült a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központja
A Fidelitas Református Egyetemi Kollégium és Szálló két részre oszlik: egyik felében a bentlakás kap helyet, a másik részében pedig szálló fog működni, amely a bentlakást hivatott fenntartani.

Sapientián kutató középiskolások világsikere a stuttgarti ICYS-en
A világ 28 országából érkezett dolgozatok közül a kolozsvári magyar diákok dolgozatát aranyfokozattal tüntették ki.

2016-ban végzett diákunk sikere a XXXIII. OTDK-n
A 2017. április 25-27. között zajlott XXXIII. OTDK Had- és Rendészettudományi Szekciójában Moni Róbert első díjat nyert.

Sapiophile: Minden, amit a fizetésnapról tudni kell!
Van egy nap a hónapban, úgy tizedike körül, amikor boldogan indul a reggel, nem zavar a csíki köd, a forgalom és minden szebbnek tűnik. Ez a fizetésnap. Vajon mit jelent az átlagbér, tudjuk-e mennyit keresünk mi és mások? Tánczos Levente-József a #sapiophile legújabb részében elmondja, amit tudni érdemes!

V. Tavaszi Bál a Sétatéri Kaszinóban
A Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Hallgatói Önkormányzata idén ötödik alkalommal szervezi meg a már hagyományossá vált Tavaszi Bált 2017. április 29-én.

Álláshirdetés - kari PR felelős állás betöltésére
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározott időre szóló PR felelősi állás betöltésére.

Álláshirdetés - ERASMUS-koordinátor
A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara versenyvizsgát hirdet meghatározott időre szóló ERASMUS-koordinátor állás betöltésére.

Állásajánlat: titkár, ERASMUS-koordinátor
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara titkárt, Erasmus koordinátort keres. Munkaidő: napi 8 óra. Munkavégzés helyszíne: Kolozsvár, Tordai út 4 sz.

Elkészült a 2017-es Kolozsvári Kari TDK aftermovie-ja
A Sapientia EMTE Kolozsvári Karán 2017. április 5-7. között került sor az immár hagyományos rendezvénnyé vált Kari TDK-ra, amely idén három szekcióban zajlott.

Egyetem a város szívében
A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara kiadványában bemutatják a Kar érdekességeit, a képzési kínálatot, az egyetemi diákéletet, valamint a csíkszeredai látványosságokat is összegyűjtötték.

A Kolozsvári Kar ad otthont a XXV. Nemzetközi Gépészeti Konferenciának
A konferencia célja lehetőséget teremteni az erdélyi, magyarországi, illetve más államokbeli magyar szakembereknek tudományos eredményeik bemutatására, az ismerkedésre, kapcsolatteremtésre.

Ilyen volt az IDEGEN-STRĂINUL-STRANGER nemzetközi konferencia
A Csíkszeredai Karon tartott rendezvényre a magyarországi és romániai előadókon túl neves amerikai, bolgár, cseh, holland, japán, lengyel, olasz, svéd, szerb, szlovák egyetemek kutatói jelentkeztek, összesen 115-en.

Nemzetközi konferencia Csíkszeredában: IDEGEN–STRĂINUL–STRANGER
2017. április 21-22. között a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszéke és Társadalomtudományi Tanszéke rangos nemzetközi szakmai támogatással IDEGEN–STRĂINUL–STRANGER címmel nemzetközi háromnyelvű konferenciát szervez.

Fotópályázatot hirdet a Kolozsvári Kar, Ébredés címmel!
A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara fotópályázatot hirdet a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kolozsvári vendégszereplése alkalmából. Négy kategóriában - tájkép, állat, növény, makró - egy alkotótól maximum három képpel lehet benevezni.

Sapientia.ro
Sapientia EMTE

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése.

Kapcsolat

Rektori Hivatal

400112 Cluj-Napoca (Kolozsvár) str. Matei Corvin (Mátyás király u.) nr. 4

Tel.: +40 723 614 525, fax: +40 264 593 688
E-mail: officesapientia.ro

 

btz webdesign