sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Dísznövény 2017 - Nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a székelyudvarhelyi és a kézdivásárhelyi dísznövény kiállításokat szervező magyarországi ASSA-DiVi Kft-vel közösen nemzetközi rendezvényt szervez 2017. május 5-7. között a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán.

Tavaszi rendezvényünk fő célja, hogy népszerűsítsük a mindennapi életünk minőségét meghatározó kertkultúrát, valamint egyszer s mind lehetőséget teremtsünk arra, hogy a kertkultúrát kedvelők közvetlenül találkozhassanak a dísznövénytermesztőkkel és a kertész szakma más képviselőivel, és minőségi kínálatból választhassanak a tavaszi kertészkedéshez, a kiállítók pedig eddigi értékesítési lehetőségeiket bővíthessék. Mindezt kulturált környezetben, ismeretterjesztő szakmai és kellemes szórakoztató programok kíséretében.

A kiállítók és árusítók között elsősorban dísznövénytermelők és kereskedők, kertészeti profilú cégek és magánvállalkozók jelenhetek meg.

Bemutatkozhatnak a kertépítéshez kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat kínáló vállalkozások is, így a növény- és faiskolák mellett jelen lehetnek a kertépítők, a kerti berendezéseket, kerti bútorokat, kültéri fajátékokat, különböző öntöző rendszereket forgalmazó cégek, valamint a zöldség, gyógynövény, gyümölcs és szőlő termesztéssel foglalkozó kiállítók, de a kerti kerámiákat gyártó és forgalmazó vállalkozások is.

A rendezvényhez kapcsolódóan megnyitjuk a Mesterek utcáját, ahol iparművészek és a kézműves mesterségek képviselői várják a látogatókat, s kínálják egyedi készítésű portékáikat, valamint a Mesekertet, ahol a gyerekek részére kertészeti és hagyományőrző foglalkoztatásokat tartunk a kiállítás keretén belül.

Letölthető jelentkezési lapok: HUFRON

dísznövény, kertészet, kiállítás, sapientia, marosvásárhely

Eseménynaptár

2018. június

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930