sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Felhívás tudományos eredmények szemléjére

A Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) hozzá kíván járulni a legújabb jelentős tudományos eredmények népszerűsítéséhez. Ennek érdekében felhívást intéz az MTA romániai külső tagjaihoz és köztestületi tagjaihoz az alábbiak szerint.

1. Negyedévente megjelenő listában közli a KAB az MTA romániai testületi és köztestületi tagjai által jegyzett jelentős publikációkat. A jelentőség kritériumát a következők szerint határozza meg:

A természettudományok, élettudományok és műszaki tudományok területén: Web of Science-jegyzett publikációk, magyar vagy idegen nyelven megjelent monografikus munkák.

A társadalomtudományok területén: magyar vagy idegen nyelven megjelent monografikus munkák, Web of Science-jegyzett publikációk vagy az adott szakterület legfontosabb és legelismertebb magyar nyelvű lapjaiban megjelent publikáció, WoS, Scopus, Erih+ adatbázisaiban jegyzett publikációk.

A lista összeállításához a következő adatokra van szükség: a szerző(k) neve, a publikáció címe, megjelenési adatok, valamint ‒amennyiben lehetséges ‒internetes elérhetőség a publikációhoz.

A KAB arra kéri önöket, hogy vegyenek részt ebben a munkában, és küldjék el publikációik adatait a kab@kab.ro címre.

A listát a KAB negyedévente teszi közzé a honlapján.

2. Tudományismertetés közérthető módon. Az 1-es ponthoz beillő bármely publikáció esetén készíthető ismeretterjesztő/tudománynépszerűsítő jellegű 100-200 szavas rövid összefoglaló vagy videóabsztrakt, melyet a KAB honlapján tesznek közzé. Ezek közül félévente egyet bruttó 2000 lejjel díjaz a KAB. A díjat azon szerzők kaphatják, akik a tudományismertetést elkészítették.

Az adatokat folyamatosan várják. A negyedéves besorolás a cikk megjelenésének dátuma alapján történik.

kab

Eseménynaptár

2019. december

KeSzCsSzVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031