sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Könyvadomány érkezett a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központba

2021 márciusában, Magyarországon indult egy könyvtárfejlesztési kezdeményezés a Sapientia EMTE erdőmérnöki tanulmányi programja számára. Ezt az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) karolta fel és koordinálta.

A kezdeményezés rendkívül sikeresnek bizonyult, eredményeképpen jelentős mennyiségű erdészeti és társtudományként szervesen kapcsolódó agrártematikájú kötet gyűlt össze az OEE Budapesti székhelyén és más gyűjtőpontokon. Az adományok meg is érkeztek a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjába 2021 augusztus 21-én.

Az OEE részéről Kiss Csaba az Erdészettörténeti Szakosztály elnöke és Udvardi Annamária mb. Titkárságvezető voltak jelen, a Sapientia EMTE képviseletében dr. Farkas Attila erdőmérnöki tanulmányi programfelelős, az OEE Erdélyi Helyi Csoportja részéről pedig drd. Szmolka Péter okleveles erdőmérnök.

Az esemény során kerekasztal beszélgetésre került sor, majd a Sapientia Tanulmányi Központjának infrastruktúrájába nyerhettek betekintést az OEE képviselői.

A jeles alkalom lezárásaképpen meglátogatták a Kálnokon örök nyugalomra helyezett Bedő Albert sírhelyét, aki az erdészeti szakma talán az egyik legnagyobb helyi képviselője volt, okleveles erdőmérnök, egykori országos főerdőmester, akadémikus.

A Sapientia keretében folyó magyar nyelvű erdészeti felsőfokú képzés Romániában egyedüli. Mint ilyen, a képzési színvonalhoz elengedhetetlen egy gazdag szakkönyvtár. Ennek fejlesztéséhez járul hozzá a napokban tárgyiasult kezdeményezés, amit a szak oktatói és hallgatói ez úton hálásan köszönnek.

 

Eseménynaptár

2021. szeptember

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930