sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Könyvbemutató és díjátadó a Kolozsvári Karon

Magyar politikai enciklopédia bemutatójára és a Bocskai-díj átadására várja az érdeklődőket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara 2019. május 24-én, pénteken 11 órától a Hunyadi Mátyás díszterembe. Az idén megjelent enciklopédiáról folytatott beszélgetésen részt vesznek a kötet szerkesztői és több szakember is, illetve Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi minisztere, akinek a könyvbemutatót követően ünnepi keretben adják át a Sapientia Bocskai-díját.

Magyar politikai enciklopédia a neves angol konzervatív gondolkodó, Roger Scruton előszavával és Orbán Viktor miniszterelnök ajánlásával jelent meg 2019-ben a Mathias Corvinus Collegium –Tihanyi Alapítvány kiadónál, és fő céljául a közéleti fogalmak bővítését tűzte ki. A Sapientián helyet kapó bemutató egy pódiumbeszélgetés formájában zajlik, résztvevői Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, Pásztor Péter főszerkesztő, Karácsony András és Pesti Sándor szerkesztők, Székely István Gergő kolozsvári politológus, illetve a szervező intézmény két oktatója, Bakk Miklós és Bodó Barna politológusok. A beszélgetés témáját a több mint nyolcvan szerző által összegyűjtött enciklopédia jelentősége és a közéletben használatos fogalmak (újra)meghatározásai képezik.

A könyvbemutatót követően a Bocskai-díj átadására kerül sor, mellyel olyan személyiségeket tüntet ki a Sapientia, akik döntő módon járultak hozzá az egyetem alapításához, illetve fejlesztéséhez. A május 24-ei eseményei Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi minisztere veheti át a 2018-ban odaítélt díjat.

balog zoltán, díjátadó, könyvbemutató. enciklopedia, bakk miklós, székely istván gergő, pesti sándor

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930