sapientia.ro

Főoldal / Hírek / Koronavírussal kapcsolatos információk és döntések /

A Sapientia EMTE semmiféle célból nem támogatja alkalmazottai nemzetközi kiutazásait

A Járványügyi Operatív Testület legújabb döntése értelmében, amennyiben egy alkalmazott ennek ellenére kiutazik 2020. március 12-től kezdődően, és visszatértét követően vagy akár az adott országban karanténba kell vonulnia, a munkahelyről történő, emiatti hiányzás fizetés nélküli szabadságnak minősül. 

Tekintettel a járványügyi hatóságok által megfogalmazott ajánlásokra a Vezetőtanács, az Járványügyi Operatív Testülettel együttesen a következő rendelkezéseket hozza:

  1. A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem bentlakásai 2020. március 12-től kiürítésre kerülnek, és fertőtlenítési munkálatokat végeznek bennük. Egyedi esetekben az adott kar dékánja kivételesen engedélyezheti egyes hallgatók további elszállásolását a bentlakásban, különösen a mobilitásban részt vevő hallgatók esetében.
  2. Az Egyetem felhívja az alkalmazottak figyelmét arra, hogy nem támogatja a nemzetközi kiutazásokat, semmiféle célból. Amennyiben egy alkalmazott ennek ellenére kiutazik 2020. március 12-től kezdődően, és visszatértét követően vagy akár az adott országban karanténba kell vonulnia, a munkahelyről történő emiatti hiányzás fizetés nélküli szabadságnak minősül.
  3. A KPI által támogatott konferencia részvétel célból külföldi utazást elhalasztó alkalmazottak eddigi költségeit az egyetem a megítélt keretek terhére téríti, és költség átcsoportosítást tesz lehetővé.
  4. A Makovecz Ösztöndíjprogramban részt vevő azon hallgatók esetében (mind a saját, mind pedig a partner intézmények hallgatóira vonatkozóan), akiknek az egy hónapos mobilitása megszakításra kerül a járványügyi intézkedések miatt, az Egyetem nem  igényli vissza a folyósított ösztöndíjat. Féléves mobilitásokra jelen rendelkezés nem érvényes.
  5. A bentlakások kiürítésének időszakára az egyetem eltekint a bentlakási díjtól.
  6. Tekintettel arra, hogy a rektorválasztási referendumról szóló tájékoztató ülések időszaka egybeesik a járvány miatti rendelkezések időszakával, a választók tájékoztatása online történik, az egyetemi honlap és hírlevelek által. Az esetleges kérdéseket 2020. március 23-ig lehet elektronikus úton feltenni az Egyetemi Választási Bizottságnak.
  7. Jelen rendelkezések visszavonásukig érvényesek.

 

Dr. Dávid László egyetemi tanár

rektor

Kolozsvár, 2020. március 11.

koronavírus

Eseménynaptár

2020. április

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930