sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon, művészeti fesztiválokon, kiállításokon való részvétel támogatására – 2019

A Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói számára nemzetközi konferenciákon, fesztiválokon illetve művészeti kiállításokon való részvétel támogatására.

pályázat célja az erdélyi magyar magánegyetemi hálózat keretében született kutatási eredmények és művészeti alkotások nemzetközi szinten való bemutatása, ismertté tétele, az oktatók szakmai előmenetelének támogatása, illetve a nemzetközi szakmai kapcsolatok bővítése.

Pályázni lehet 2019. március 1. és december 31. közötti időszakban megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciákon, rangos művészeti fesztiválokon és kiállításokon való részvételre.
 
A támogatás részvételi díjra, utazási, valamint szállásköltségre fordítható.
 
A maximálisan megpályázható összeg 2500 RON.
 
Minden oktató csak egy konferencián vagy művészeti rendezvényen való részvételre nyújthat be pályázatot.
 
A nyertes pályázó a támogatatást kizárólag a pályázatban megjelölt és a Tudományos Tanács által jóváhagyott rendezvény költségeinek fedezésére használhatja fel.

A pályázók köre

 
Pályázhatnak a Sapientia EMTE, valamint a PKE főállású, aktív, tudományos fokozattal rendelkező oktatói.
 
Nem nyújthatnak be pályázatot azok az oktatók, akiknek a 2018-as részvételi beszámolóját vagy pénzügyi elszámolását az Intézet nem fogadta el.

A támogatás feltételei

 
  • a pályázó a pályázati anyagban megjelölt, rangos tudományos vagy művészeti rendezvényen tartson előadást, mutasson be posztert, saját vagy az egyetem keretében született művészeti alkotást;
  • a pályázó a vonatkozó nyilvános dokumentumokon (programfüzetben, reklámanyagokon) tüntesse fel az egyetem nevét;
  • határidőre juttassa el az Intézethez a szakmai és a pénzügyi beszámolót.

A pályázás módja

 
Pályázni a KPI-2019_KONF, vagy a KPI-2019_MŰV. űrlapok kitöltésével lehet.
 
A pályázat benyújtásának kizáró jellegű feltétele, hogy a pályázók feltöltsék adataikat a KPIOR online nyilvántartási rendszerbe és aktualizálják ezeket.
 
A pályázathoz csatolni lehet egyéb mellékleteket is, amelyeket a pályázó a rendezvényen való részvétele szempontjából fontosnak tart.
 
A pályázatot kizárólag elektronikus úton kell benyújtani, a kpi@kpi.sapientia.ro címre kell elküldeni.
 
Pályázási időszak: 2019. január 24–február 18.
 
A beérkezett pályázatokat a Tudományos Tanács bírálja el.
 
finanszírozás módja utófinanszírozás, a költségek térítése a pályázatban megfogalmazott tudományos/művészeti tevékenység teljesítése után történik. A költségekre vonatkozó eredeti számlákat és bizonylatokat a rendezvényt követő 15 napon belül kell eljuttatni az Intézethez.
 
A támogatást elnyert pályázó a konferenciát/művészeti rendezvényt követő 15 napon belül köteles rövid (1-2 oldal terjedelmű) beszámolót készíteni az Intézet számára.
 
A beszámolót is elektronikus úton kell elküldeni a KPI e-mail címére.
 
A beszámolóhoz kötelező módon csatolni kell a konferencia programját (elektronikusan), illetve a művészeti rendezvény kiadványát, amelyben szerepelnie kell a pályázó nevének előadóként, társelőadóként vagy alkotóként.
 
Figyelem! A késve küldött (15 napos határidőt meghaladó), nem az elszámolási útmutató szerint összeállított vagy a hiányos elszámolásokat és beszámolókat az Intézetnek nem áll módjában elfogadni. Következésképpen az adott konferencia/művészeti rendezvény költségeit az Intézet nem téríti meg.
 
Az elszámolási útmutató letölthető a KPI, valamint egyetemek honlapjáról.
 
További információk a kpi@kpi.sapientia.ro e-mail címen, illetve a 0364-401454-es telefonszámon kérhetők munkanapokon 8–16 óra között.
 
Kolozsvár, 2019. január 23-án

Eseménynaptár

2019. augusztus

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031