sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pályázati felhívás határon túli fiatalok részére

AZ EDUTUS FŐISKOLA pályázati felhívása a Collegium Talentum tagság elnyerésére

Ösztöndíj lehetőséget hírdet a magyarországi Edutus Főiskola határon túli, doktori tanulmányokat folytató és doktorjelölt fiatalok számára. A nyílt pályázati eljárás útján elnyert Collegium Talentum tagság egyénenként tutort, ösztöndíjat, konferencia- és nyelvvizsga-támogatást, valamint közös képzéseket biztosít.

A pályázat célja a határon túli magyar értelmiség-nevelés és utánpótlás támogatása A Magyar Nemzetpolitika A nemzetpolitikai stratégia eleme című KIM dokumentum 3.2.4. pontjába foglaltak alapján. A Főiskola szenátusa által jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében a Collegium Talentum a felvételt nyert külhoni magyar doktoranduszok és doktorjelöltek számára az értelmiségi pályájukon való előrehaladáshoz.

A pályázat benyújtására jogosultak köre: minden határon túli, doktori tanulmányokat folytató, tudományos fokozattal még nem rendelkező 30. életév alatti magyar fiatal, aki rendelkezik egyetemi (hallgatói, oktatói vagy egyéb munkatársi) jogviszonnyal. Tekintettel a támogatás időtartamára és céljára, előnyben részesül a doktori tanulmányai kezdetén járó, határon túli egyetemen tanuló fiatal, az is, aki 2015 őszén kezdi meg doktori tanulmányait.

A pályázat meghírdetésének időpontja 2015. árpilis 1., várható beadási határidő: 2015. április 30.

A Collegium Talentum képviselői sajtótájékoztatót tartanak a pályázatról 2015. március 31., 12:30-tól a Babeș­–Bolyai Tudományegyetem kolozsvári főépületének I. emeleti Popoviciu termében. A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívják a sajtó képviselőit.

A sajtótájékoztatót követően, 14 órától érdeklődők számára tájékoztatót tart:

Dr. Kandikó József, a Collegium Talentum elnöke

Dr. Gobesz Zsongor egyetemi adjunktus, Kolozsvári Műszaki Egyetem, a Collegium Talentum tutora

Dr. Nagy Erika matematikus, a Collegium Talentum alumnusa

 

Személyes konzultációs lehetőség a pályázattal és a felvételivel kapcsolatban:

2015. március 31. 15.00 -  (BBTE főépület, I. emelet, Popoviciu terem, Kolozsvár)

A kérdésekre B. Dr. Varga Judit, a Collegium Talentum oktatási igazgatója válaszol.

 

A Collegium Talentumrol itt lehet olvasni.

Eseménynaptár

2020. február

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829