sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Pályázati felhívás: Sapientia Maximus Hallgatói Díj 2020

A Sapientia EMTE Tehetséggondozási és Tudományos Diákköri Tanácsa pályázatot hirdet a SAPIENTIA MAXIMUS HALLGATÓI DÍJRA, a legkiemelkedőbb hallgatói tudományos munka elismeréseként. A díj oklevélből és pénzjutalomból áll, annak átadására a kari évzáró ünnepségek alkalmával kerül sor.

A díjra a 2019/2020 tanévben végzős évfolyamra beiratkozott alapképzési és mesteri hallgatók pályázhatnak (tanulmányaik meghosszabbítását végző hallgatók nem pályázhatnak). Csak olyan tudományos eredmények vehetők figyelembe, amelyek a Sapientia EMTE-vel való aktív hallgatói jogviszony időszaka alatt születtek.

A Sapientia Maximus hallgatói díj a következő kategóriákban kerül kiosztásra:

  1. Műszaki Tudományok

  2. Agrártudományok

  3. Természettudományok

  4. Humántudományok

  5. Társadalomtudományok

  6. Közgazdaság- és jogtudomány

Az alapképzési és mesterszakok tudományterületekre való besorolása ITT található.

Az Egyetemi Tehetséggondozási Tanács végzi a pályázatok értékelését, és dönt a díj odaítéléséről. A pályázat elbírálása során figyelembe vett kritériumok ITT olvashatók. A díj odaítéléséhez az alapképzéses hallgatók esetében minimum 50 pontot, míg a mesterszakos hallgatók esetében minimum 80 pontot kell a pályázónak elérnie.

A pályázatnak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:

-Pályázati űrlap (letölthető ITT)

-Curriculum vitae

-Publikációs lista

-Mellékletek (bizonyító dokumentumok szkennelve vagy fénykép formájában)

A pályázati űrlapot elektronikusan, magyar nyelven kell kitölteni, és emailben kell elküldeni a Dékáni Hivatalba, a fenti iratokkal együtt. A meghatározott kritériumrendszer alapján összeállított pályázatnak részletes információkat kell tartalmaznia az adott teljesítmény háttéradataira vonatkozóan: így pl. kari TDK-n való részvétel esetében: szerző(k) neve és szakja, dolgozat címe, témavezető(k) neve, TDK helyszíne és időpontja, elért helyezés. A pályázathoz mellékelni kell a bizonyító dokumentumokat pdf vagy jpg formátumban (pl. oklevelek, részvételi lap, megjelent publikációk, programfüzet stb.).

A pályázatokat az alábbi email címekre kérjük benyújtani:

Csíkszeredai Kar, Tamás Zsuzsánna kari főtitkár: csikszereda@uni.sapientia.ro

Kolozsvári Kar, Dobos Piroska kari főtitkár: piri@kv.sapientia.ro

Marosvásárhelyi Kar, Kovács Gyöngyvér kari főtitkár: gyongyi@ms.sapientia.ro

Határidő: 2020. június 2.

A Sapientia Maximus Hallgatói Díj megítélésének szabályzata elérhető ITT.

Az idei évben, a járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel, a pályázatok elbírálását végző Egyetemi Tehetséggondozási Tanács a Karok dékánjaival közösen dönthet úgy, hogy adott tudományterületeken a díjat nem ítéli oda, amennyiben a pályázó pontszáma bár meghaladja a minimum elvárást, de nem kiemelkedő.

maximus

Eseménynaptár

2020. augusztus

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31