sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Partnerség a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel

Együttműködési megállapodást írt alá a Sapientia EMTE a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel.

„Mérföldkőnek számít az a megállapodás, amit a mai napon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kötött a Sapientia Erdélyi Tudományegyetemmel” - mondta Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a kontraktus aláírásának alkalmából.  Elhangzott: a megállapodó felek egyaránt elkötelezettek a hazai és a határon túli felsőoktatás értékteremtő eredményességének növelésében, az egyetemek oktatói és egyéb szellemi kapacitásának összehangolásában, valamint az oktatási és tudományos tevékenységek közös fejlesztésében.

A kutatási eredmények kölcsönös hasznosítása hozzájárul az oktatás-képzés, a tudományos kutatás és ismeretterjesztés hatékonyságának növeléséhez, a színvonal emelkedéséhez. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az úgynevezett Magyar-magyar Stratégia jegyében ezért folyamatosan bővíti kapcsolatait a határon túli felsőoktatási intézményekkel.

Az együttműködés alapján - egyebek mellett - a két egyetem közös kurzusokat indíthat. A felek megállapodtak abban is, hogy az oktatók részt vesznek a másik intézmény hallgatói által készített szak- és diplomadolgozatok elbírálásában, konzulensként pedig közreműködnek azok elkészítésében. A kontraktus közös, nemzetköziesített mesterképző programok indítására is lehetőséget teremt. A megállapodás alapján a két egyetem polgárai megjelentethetik tudományos publikációikat egymás kiadványaiban. A jövőben közösen kiírt pályázatok is várhatóak.

 

Forrás: http://uni-nke.hu

Fotó: Vulevity Zsuzsanna

Eseménynaptár

2020. október

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031