sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

SapiSentia II - Eredményhirdetés

Erős mezőny, kreativitás és lendület jellemezte a 2018. november 27-én második alkalommal megrendezett SapiSentia vetélkedőt, amelyet a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjaszervezett középiskolások számára.

A három fős csapatok, előre megadott könyvészetből készültek fel biológia, kémia, földrajz, művelődéstörténet, Sapientia egyetemtörténet és angol nyelv témakörökből. A megmérettetésen APPra fel! címmel mindegyik csapat önálló digitális bemutatóval jelentkezett, majd a témaköröket lefedő kvízkérdések után egy angol kreatív feladatot oldottak meg, ahol az iskolai tanórákon felhasználható applikációk szükségességéről érveltek.

A digitális bemutató során a résztvevők egy olyan, mobiltelefonra letölthető, applikáció tervét mutatták be a szoftver reális megalkotása nélkül, amely felhasználható a mezőgazdaságban; rámutatva az applikáció céljára, felhasználási lehetőségeire, valamint lehetséges távlati hasznosságára.

Összesen kilenc csapat jelentkezett:a kézdivásárhelyi Apor Péter Szakközépiskola (Állategészségügyi technikusok) és a Nagy Mózes Elméleti Líceum (Kadétek, Minoriták), a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceum (Homosapi), Puskás Tivadar Szaklíceum (Ökósok), a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium (Refitogo, Spirit Animals) és a Székely Mikó Kollégium (Mikókondrium, APPolóN) diákjai.A mezőny szoros volt, jobbnál jobb bemutatókkal.

A vetélkedőt a Székely Mikó Kollégium APPolóN csapata nyerte meg, második helyezett lett a Református Kollégium Refitogó csapata, a harmadik díjat a Nagy Mózes Elméleti Líceum Minoritákcsapata érdemelte ki, de a többi csapat is különdíjban és jutalmakban részesült.

Felkészítő/kísérő tanárok voltak: Bán Mihály (Puskás Tivadar Szaklíceum),Beján András (Nagy Mózes Elméleti Líceum), Csia Kinga(Székely Mikó Kollégium), Dr. Constaninescu Herman és Bokor Márta (Apor Péter Szakközépiskola), Majos Andrea (Mikes Kelemen Elméleti Líceum), Nagy Mónika (Református Kollégium).

Az első helyezett díja 450 RON és három szelfibot a Sapientia EMTE felajánlásával, valamint a Bertis Kft. által felajánlott 3 ebéd a Big Papa Terrace vendéglőben, és a csapat a Bon Sweet Bon Kft. által felajánlott édességcsomag jutalomban is részesült.

A második helyezett díja 300 RON és három esőernyő a Sapientia EMTE felajánlásával, valamint a Bertis Kft. által felajánlott 3 ebéd a Big Papa Terrace vendéglőben, és a csapat a Bon Sweet Bon Kft. által felajánlott édességcsomag jutalomban is részesült.

A harmadik helyezett díja 150 RON és három bögre a Sapientia EMTE felajánlásával, valamint a Bertis Kft. által felajánlott 3 ebéd a Big Papa Terrace vendéglőben, és a csapat a Bon Sweet Bon Kft. által felajánlott édességcsomag jutalomban is részesült.

A többi csapatot esetében az alábbiakban felsorolt helyi vállalkozók, cégek biztosították a jutalmazást:Angelo Expres kávézó, Bertis Kft., a BonSweetBon Kft., Carpatgraf nyomda, Diószegi pékség, az Eleven StreetFood, a Floratid virágüzlet, a Művész Mozi, Tein Teaház, Tribel FF vendéglő.

A vetélkedő mentora volt dr. Nyárádi Imre-István, a Sapientia Marosvásárhelyi Karának dékánhelyettese, a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ igazgatója, a vetélkedő szervezője, moderátora dr. Biró Enikő, Sapientia Marosvásárhelyi Kar, Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék adjunktusa.

A zsűri feladatát dr. Abod Éva, dr. Bartha Csaba és dr. Csiszér Levente,  a Sapientia Marosvásárhelyi Karának, Kertészmérnöki Tanszékének adjunktusai látták el.

A Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ munkatársaia vetélkedő előkészítését, megszervezését segítették: Lázár Ágota titkárnő, Farkas József adminisztrátor, Pâtiu Szilvia labortechnikus,Kratochwil Barna mérnök,valamint a Tanulmányi Központ több első- és másodéves egyetemi hallgatója. A képanyagért Varga Csaba felelt, Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központban tanuló harmadéves agrármérnök szakos  hallgató.

Kis ízelítő képekben:

Indul a SapiSentia II! A kivetítőn az előző vetélkedő pillanatait idézzük fel.

Köszöntjük a résztvevőket. Ismertetjük a vetélkedő szabályait.

Nyárádi Imre-István dékánhelyettes, a STK igazgatója rövid egyetemismertetőt tart.

Bemutatók, izgalom, csapatmunka.

A megérdemelt jutalmak és a csapat.

sapisentia

Eseménynaptár

2019. június

KeSzCsSzVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930