sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Sikeres szereplés a IX. Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyen

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszéke idén immár negyedik alkalommal vett részt az évente megszervezésre kerülő Főiskolai és Egyetemi Nemzetközi Kommunikációs Viselkedéskultúra és Protokoll Versenyen. Az idén immár kilencedik kiadásához érkezett verseny Budapesten, a Honvéd Kulturális Központnak helyet adó Stefánia palota patinás épületében került megrendezésre.

A Metropolitan Egyetem és a Magyar Protokollosok Országos Egyesülete által szervezett, valamint dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter védnöksége alatt 2019. május 18-án lezajlott rangos megmérettetésen a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának 5 fős diákcsapata vett részt: Nagy Henrietta-Erzsébet és Nagy Norbert I. éves, valamint Balla Adorján II. éves Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szakos diákok mellett, Fejér Emőke és Timár Tímea Diplomácia és interkulturális tanulmányok szakos, I. éves mesterképzős hallgatók alkották a Sapientia csapatát. Felkészítő és kísérő tanáruk dr. Murádin János Kristóf egyetemi adjunktus, a Kolozsvári Kar kancellárja volt.

A versenyen 10 felsőoktatási intézmény (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem, Debreceni Egyetem, Edutus Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Miskolci Egyetem, Sapientia EMTE stb.) 11 csapata mérte össze tudását a diplomáciai, katonai, gasztronómiai és sportprotokoll, az általános viselkedéskultúra, az illem és az etikett szakterületén. A Sapientia EMTE Kolozsvári Karának csapata az előző évek hagyományához mérten idén is szép eredményt, IV. helyezést ért el. Gratulálunk a sikeres részvételhez és az eredményhez!

 

protokoll, kommunikáció

Eseménynaptár

2020. július

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031