sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Szakmai tapasztalatcsere a Szent István Egyetemen

A Sapientia EMTE Kolozsvári, Marosvásárhelyi és Csíkszeredai Karairól 7 egyetemi oktató és 17 biotechnológus, környezetmérnök, környezettudós, élelmiszermérnök, kertész és növényorvos szakos hallgató vett részt 2016. február 4-7. közötti időszakban a Szent István Egyetemen tett látogatáson.

A Szent István Egyetem részéről a delegációt Magyar Ferenc stratégiai és koordinációs főigazgató és Nagy Dániel EHÖK elnök fogadta.

A látogatás elsődleges célja a szakmai együttműködési lehetőségek feltárása volt. Az egyeztetések során több olyan tudományos kutatási irány is körvonalazódott, amelyben a két egyetem vezető oktatói és kutatói együtt tudnak működni.

A hallgatók számára szervezett program szakmai előadásokat, laboratóriumi látogatásokat, valamint az egyetemi élet (szabadidő, TDK, szakkollégium) ismertetését foglalta magába.

A Sapientia EMTE oktatóit és hallgatóit a program első napján Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke fogadta, majd ezt követően találkoztak Tóth Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral a Földművelésügyi Minisztériumban. A program Szent István Egyetem Budai Campusán folytatódott, ahol a csoportot Dr. Palkovics László mb. rektorhelyettes fogadta.

A második nap a SZIE Mezőgazdasági és Környezettudományi Karán zajlott, ahol Dr. Posta Katalin dékán köszöntötte a Sapientia EMTE oktatóit és hallgatóit, valamint mutatta be számukra az MKK-n zajló oktatási és kutatási tevékenységet.

A látogatás szervezője és támogatója a Szent István Egyetem, a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány és a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. volt. 

Eseménynaptár

2021. március

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031