sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

Szorosabbra fűzi kapcsolatait a Hargita megyei Apáczai Csere János Pedagógusok Háza és a Sapientia EMTE

Szorosabbra fűzi kapcsolatait a Hargita megyei Apáczai Csere János Pedagógusok Háza és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem: együttműködési megállapodást írt alá 2021. február 18-án Ferencz-Salamon Alpár, a pedagógusok házának igazgatója és dr. Tonk Márton professzor, az egyetem rektora.

Az együttműködés célja, hogy a két intézmény sajátos eszköztárát felhasználva hangolja össze az egyetem előtti és az egyetemi oktatást, folyamatos képzési, kutatási és pedagógiai innovációs tevékenységek terén. Az együttműködés több területen valósul meg, akkreditált képzések, nemzetközi oktatási projektek, workshopok és konferenciák szervezése képezik az egyik pillérét, míg a másik tematikus pilléren a különböző szakmai fórumokon történő pedagógiai tapasztalatcsere áll. A karrier-tanácsadás és pályaorientáció terén is elindult az együttgondolkodás, a felek megállapodtak egy közös elképzelés kidolgozásában. 

A két intézmény munkatársai már korábban is dolgoztak együtt különböző projektek megvalósításában – mint a román nyelv oktatásának kisebbségi tanterv szerinti oktatása –, az együttműködési megállapodás ezt a jó partneri kapcsolatot hivatott megerősíteni. A Pedagógusok Háza erős iskolai kapcsolataival, de akár oktatás gyakorlási helyszín biztosításával is segíteni kívánja a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Tanárképző Intézetének működését, míg az egyetem a szakemberei által szakmai segítséget nyújt Pedagógusok Házának szakbizottságaiban. 

Az együttműködés garanciáját képezi, hogy az egyetemnek állandó képviselete van a Pedagógusok Háza vezetőtanácsában, dr. Mara Gyöngyvér oktatási és minőségbiztosítási rektorhelyettes személyében. 

 

Eseménynaptár

2021. június

KeSzCsSzVa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930