sapientia.ro

Főoldal / Hírek /

X. LABORKUKAC DIÁKVETÉLKEDŐ 2020

A Csíkszeredai Kar Biomérnöki- és Élelmiszertudományi Tanszékei 10. alkalommal hirdetik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára.A vetélkedő célja a tanulók gyakorlati ismereteinek gyarapítása a biológia, kémia, környezettudomány és élelmiszertudomány szakterületeken.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának keretein belül működő Biomérnöki- és Élelmiszertudományi Tanszékek tizedik alkalommal hirdetik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára.A vetélkedő célja a tanulók gyakorlati ismereteinek gyarapítása a biológia, kémia, környezettudomány és élelmiszertudomány szakterületeken.

A vetélkedő általános bemutatása:

A vetélkedő idén biológiai és környezettudományi, valamint kémiai és élelmiszertudományi témájú laboratóriumi kísérletek elvégzéséből és kiértékeléséből áll, amelyet részben az iskolában, részben a Sapientia EMTE Biomérnöki- és Élelmiszertudományi Tanszékeinek laboratóriumaiban végeznek el a jelentkezők.

A verseny kategóriái:

  1. kategória: 7-8. osztályos tanulók

Első forduló: a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján.

Második forduló: Előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat elvégzése a Sapientia EMTE laboratóriumaiban. 

  1. kategória: 9-12. osztályos tanulók

Első forduló: a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján.

Második forduló: Előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat és egy szabadon választott érdekes kísérlet elvégzése a Sapientia EMTE laboratóriumaiban.

 

A vetélkedő szabályzata:

A versenyre 3 fős, általános- és középiskolai diákokból álló csapatok nevezhetnek be. A csapattagok kötelezően csak egy iskola diákjai lehetnek. Egy szakos tanár (kémia, élelmiszertudomány, biológia, környezettudomány) egy iskolából csak egy csapatot vezethet. Ha a csapat valamely tagja vagy a vezető tanár nem tud részt venni a vetélkedőn, akkor a csapatot a szervezőknek jogában áll kizárni a versenyből. A határidők betartása kötelező. 

Az első forduló feladatlapjai letölthetők innen:

Kérjük a csapatokat, hogy jelentkezzenek a megadott határidőre és a megoldásokat is küldjék el az alábbi linken: https://forms.gle/q4DTkge8Ks8jX4v3A

 

A vetélkedő programja

Tevékenység

Határidő

A feladatlap beküldése

2020. március. 11.

Első forduló eredményhirdetése

2020. március. 16.

A 9-12. osztályos csapatok érdekes kísérlet leírásának beküldése

2020. március. 23.

Második forduló 

2020. március. 27.

 

Eredményes versenyzést, jó „kukackodást” kívánunk!

laborkukac

Eseménynaptár

2020. április

KeSzCsSzVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930