sapientia.ro

Főoldal / Kutatás / Kutatási pályázatok / Egyéb pályázatok /

PÁLYÁZAT nemzetközi tudományos konferenciákon való részvétel támogatására – 2018/II.

A Kutatási Programok Intézete (KPI) pályázatot hirdet a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE), valamint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) főállású oktatói és kutatói számára nemzetközi konferenciákon való részvétel támogatására.

A pályázat célja az erdélyi magyar magánegyetemi hálózat keretében született kutatási eredmények nemzetközi szinten való bemutatása, ismertté tétele, az oktatók szakmai előmenetelének támogatása, valamint a nemzetközi, a hazai és a magyar tudományosságon belüli szakmai kapcsolatok bővítése.
 
Pályázni lehet 2018. október 1. és december 31. közötti időszakban megrendezésre kerülő, nemzetközi konferenciákon való részvételre. A támogatás részvételi díjra, utazási, valamint szállásköltségre fordítható.
 
A maximálisan megpályázható összeg 2500 RON.
 
Minden oktató csak egy konferencia-részvételre nyújthat be pályázatot. A nyertes pályázó a támogatatást csak a pályázatban megjelölt és a Tudományos Tanács által jóváhagyott konferencia költségeinek fedezésére használhatja fel.

A pályázók köre

 
Pályázhatnak a Sapientia EMTE, valamint a PKE főállású, aktív, tudományos fokozattal rendelkező oktatói. Nem nyújthatnak be pályázatot azok az oktatók, akiknek a 2018/I-es részvételi beszámolóját vagy pénzügyi elszámolását az Intézet nem fogadta el.

A támogatás feltételei

 
  • a pályázó a pályázati anyagban megjelölt, rangos tudományos rendezvényen tartson előadást vagy mutasson be posztert;
  • a pályázó a konferenciára előterjesztett előadásában/poszteren tüntesse fel az egyetem nevét;
  • határidőre juttassa el az Intézethez a szakmai és a pénzügyi beszámolót.

A pályázás módja

 
Pályázni a KPI-2018/II. űrlap kitöltésével lehet.
 
A Sapientia EMTE oktatói számára kizáró jellegű feltétel, hogy a pályázók feltöltsék és aktualizálják adataikat a KPIOR online nyilvántartási rendszerbe. A PKE oktatói számára – amennyiben nincs ilyen intézményi kötelezettség – az űrlaphoz mellékelni kell a pályázó 10 legfontosabb publikációját tartalmazó listát 3 évre visszamenőleg (2016 – 2018);
 
A pályázathoz csatolni lehet egyéb mellékleteket is, amelyeket a pályázó fontosnak tart. A pályázatot kizárólag elektronikus úton kell benyújtani, a kpi@kpi.sapientia.ro címre kell elküldeni.
 
Pályázási időszak: 2018. szeptember 5–15.
 
A beérkezett pályázatokat a Tudományos Tanács bírálja el. A finanszírozás módja utófinanszírozás, a költségek térítése a pályázatban megfogalmazott tevékenység teljesítése után történik. A költségekre vonatkozó eredeti számlákat és bizonylatokat a rendezvényt követő 15 napon belül kell eljuttatni az Intézethez.
 
A támogatást elnyert pályázó a konferenciát követő 15 napon belül köteles rövid (1-2 oldal terjedelmű) beszámolót készíteni az Intézet számára. A beszámolót is elektronikus úton kell elküldeni a KPI e-mail címére. A beszámolóhoz kötelező módon csatolni kell a konferencia programját, amelyben szerepelnie kell a pályázó nevének előadóként vagy társelőadóként.
 
Figyelem! A késve küldött (15 napos határidőt meghaladó), nem az elszámolási útmutató szerint összeállított vagy a hiányos elszámolásokat és beszámolókat az Intézetnek nem áll módjában elfogadni. Következésképpen az adott konferencia költségeit az Intézet nem téríti meg. Az elszámolási útmutató letölthető INNEN.
 
További információk a kpi@kpi.sapientia.ro e-mail címen, illetve a 0364-401.454-es telefonszámon kérhetők munkanapokon, 8–16 óra között.

Eseménynaptár

2021. október

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031