sapientia.ro

Főoldal / Kutatás / Kutatási pályázatok / Egyéb pályázatok /

Pályázati felhívás tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek kiadására - 2017

A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek megjelentetésére.

Olyan kéziratok beérkezését várjuk, amelyek bármelyik fent említett terület fontos személyiségéről, erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti sajátosságokról, illetve érdekességekről szólnak, s amelyek ezeket a területeket, valamint Erdélyt egyaránt népszerűsítik.
 
Pályázni magyar nyelvű, tudományos igénnyel megírt, kész kézirattal lehet.
 
A pályázatra benyújtott kézirat terjedelme (mellékletekkel, ábrákkal, bibliográfiával stb. együtt) nem haladhatja meg a 250 oldalt (500.000 leütés szóközökkel). Pályázatot bárki benyújthat, a pályázók köre nem korlátozódik erdélyi szerzőkre.

A pályázati csomagnak tartalmaznia kell a következőket:

 
1. Kitöltött pályázati űrlap (1. sz. melléklet)
2. A könyv kézirata elektronikusan (.doc, .docx, .rtf vagy .pdf formátumban)
3. A szakterület egy elismert személyiségének az ajánlása
4. Rövid szakmai önéletrajz és publikációs lista (több szerző esetén minden szerzőnek külön-külön), esetleg intézményi/szakmai oldal, honlap címe
5. Aláírt nyilatkozat a szerző(k) részéről, amelyben kijelentik, hogy a kézirat saját munka/kutatás eredménye, még nem jelent meg semmilyen más hazai vagy külföldi kiadónál, és nem áll sem részben, sem pedig egészben publikálás alatt.
 
A pályázati csomagot elektronikusan kell beküldeni a scientia@kpi.sapientia.ro címre legkésőbb 2017. szeptember 30-ig. A beérkezett pályázatokat a Scientia Kiadói Tanácsa bírálja el.
 
Elbírálási szempontok:
 
- tudományos igényesség
- eredetiség, újszerűség
- a kiadvány stílusa és nyelvezete
- a könyv megjelentésére vonatkozó szakmai ajánlás
A Kiadói Tanács a beérkezett kéziratok kiadására vonatkozó döntését legkésőbb 2017. október 31-ig meghozza. A döntésről a Kiadó minden pályázót írásban értesít.
 
Sikeres pályázat esetén a Kiadó a kéziratot saját költségén megjelenteti, az érvényben lévő kiadói szabályzat szerint. A szerző(k) a Kiadónak átadott kéziratokért díjazásban nem részesülnek.
 
A Kiadó szerződést köt a szerzővel/szerzőkkel, amelyben rögzíti a kiadás feltételeit, a felek jogait és kötelezettségeit, a kiadási folyamat időbeni ütemezését, a kiadvány példányszámát (ezen belül a szerzőnek járó tiszteletpéldányok számát), valamint a terjesztésre vonatkozó kitételeket.
 
További információkért érdeklődni lehet e-mailen a scientia@kpi.sapientia.ro címen vagy telefonon, a 00-40-364-401454-es számon.
 
A pályázati kiírás innen tölthető le. 
 
Várjuk pályázataikat!

Pályázati felhívás tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek kiadására - 2017

Eseménynaptár

2021. október

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031