sapientia.ro

Főoldal / Kutatás / Kutatási Programok Intézete (KPI) /

Sapientia Doktori Ösztöndíjprogram

A program célja az erdélyi magyar magánegyetemi hálózat oktatóinak támogatása.

A Sapientia Doktori Ösztöndíjprogramban a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem azon főállású oktatói vehetnek részt, akik Romániában (belföldi doktori képzés), vagy külföldön (külföldi doktori képzés) végzik tanulmányaikat.

Az aktuális pályázati kiírások, illetve eredményhirdetések a Kutatás/Pályázatok menüpont alatt érhetők el.

 

A Sapientia Doktori Ösztöndíjprogramot a Tudományos Tanács 2014/15. sz. határozatával meghatározatlan időre felfüggesztette.

2014/15. sz. határozat

A Tudományos Tanács elhatározza, hogy meghatározatlan időre felfüggeszti a Sapientia Doktori Ösztöndíjprogramot, az erre elkülönített keretet pedig átcsoportosítja nemzetközi tudományos konferenciákon való részvétel támogatására. A felfüggesztés alapja, hogy évről évre csökken a doktori ösztöndíjra pályázók száma, egyfelől, mert az oktatók túlnyomó része már megszerezte a doktori címet (2001 és 2013 között 213 személy részesült KPI - Sapientia Doktori Ösztöndíjban), másfelől pedig mára a főállásba való alkalmazás előfeltétele a tudományos fokozat.

Indokolt esetben azonban, a KPI-hez benyújtott kérés alapján, a Sapientia EMTE és a PKE oktatói folyamodhatnak támogatásért a doktori képzés költségeinek finanszírozására, amennyiben ezt a kérést előzetesen jóváhagyja a tanszékvezető, a dékán, valamint az egyetemek Vezetőtanácsa. A támogatási szerződésben ugyanakkor rögzíteni kell, hogy a Támogatott a képzés ideje alatt, legkésőbb pedig az azt követő két éven belül megszerzi a tudományos fokozatot, illetve amennyiben ez – valamilyen személyes vagy más jellegű oknál fogva – nem valósulna meg, a támogatás összegét visszafizeti az Intézetnek. 

kutatás, doktori, ösztöndíj, sapientia, emte

Eseménynaptár

2021. január

KeSzCsSzVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031