sapientia.ro

Főoldal /

Oklevelek átvétele

Az oklevélkiadás a közegészségügyi rendelkezésekre való tekintettel rövidített programmal, pontos időpont egyeztetéssel újraindul a Rektori Hivatalban.

Azon végzett hallgatók, akik a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által szervezett államvizsgán/disszertáción vettek részt, személyesen átvehetik egyetemi/mesteri oklevelüket Kolozsváron a Rektori Hivatalban (Mátyás kir. u./str. Matei Corvin 4.szám) hétfőtől csütörtökig 10-13 óra között (csak előzetes időpont egyeztetéssel!). Jelentkezni a diploma@sapientia.ro e-mail címen lehet (a levelekre csak hétköznap 9-17 óra között áll módunkban válaszolni).

Időpont kéréséhez szükséges adatok:

  • név - születési bizonyítvány alapján – ha változott időközben, kérjük azt is beírni
  • CNP (külföldiek esetében személyi igazolvány száma)
  • kar, szak és záróvizsga éve
  • amennyiben tanárképző modult is végzett, kérjük azt is jelezze
  • Alumni kérdőív kitöltése végén kapott kód
  • szabad időpontok közül megjelölni az alkalmasat (jelentkezni a tervezett időpont előtt legalább 2 munkanappal) – ITT érhető el az időpontokat tartalmazó táblázat.

A járványügyi helyzetre való tekintettel csakis pontos időbeosztás szerint van lehetőségünk az oklevelek átadására, az érvényben levő közegészségügyi eljárásokat betartva. Csak azokat a végzetteket áll módunkban fogadni, akik előzetesen időpontot kértek, és ezt a Rektori Hivatal munkatársai visszaigazolták. Kérjük, maszkban jelentkezzenek, az időpontot pontosan betartva. Amennyiben torlódás alakul ki, kérjük, az erre megjelölt helyen várakozzanak.

Kérjük, elsősorban azok jelentkezzenek, akiknek sürgősen szükségük van az oklevelükre.

Jelenleg a 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben sikeresen záróvizsgázott hallgatók oklevelei vehetők át. 

Az oklevél átvételéhez szükséges:

1. előzetes emailes időpont foglalás (a diploma@sapientia.roe-mail címen)

2. személyazonossági igazolvány

3. születési bizonyítvány eredetije és egyszerű másolata (ha hiányzik a dossziéból – erről az időpont egyeztetéskor értesítjük a végzettet)

4. névváltoztatás esetén az ezt igazoló dokumentum (házasságlevél vagy egyéb okirat) eredetije és egyszerű másolata

5. 2 db. aktuális, színes, 3x4 cm-es fénykép (ha hiányzik a dossziéból, vagy nem megfelelő – erről az időpont egyeztetéskor értesítjük a végzettet)

6. Alumni kérdőív kitöltve (a kérdőív végén kapott kódot küldjék el az időpont egyeztetéskor e-mailben)

 

Csakis indokolt esetben vehető át az oklevél közjegyzői felhatalmazással rendelkező személy által. Az erre vonatkozó igényt, kérjük jelezze az időpont egyeztetés során. Ez esetben a közjegyzői felhatalmazás mellett egy kézzel írott, az egyetem rektorának címzett kérést kell benyújtani, illetve a felhatalmazott személynek fel kell mutatnia a személyi igazolványát. Az erre vonatkozó Románia Hivatalos Közlönyében megjelent rendelkezés:

Ordin 657/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 874 din 2 decembrie 2014

Capitolul IV - Eliberarea actelor de studii

(3) In situatii bine motivate, cand titularul nu se poate prezenta, actul de studii poate fi eliberat imputernicitului acestuia, cu aprobarea conducerii, pe baza unei procuri care sa mentioneze in mod expres faptul ca imputernicitul poate ridica acte de studii, autentificata la notariat. In cazul cetatenilor romani sau straini cu domiciliul/resedinta in strainatate, procura notariala va fi supralegalizata sau apostilata (apostila de la Haga), conform conventiilor internationale, de catre autoritatile competente din tara respectiva.

(4) Procura notariala, in original, se pastreaza, cu termen permanent, in arhiva institutiei care elibereaza actul de studii.

 

 

További információk a Rektori Hivatal titkárságán kérhetőek, a diploma@sapientia.roe-mail címen.

Eseménynaptár

2020. június

KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930