sapientia.ro

Főoldal /

VIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia - Kolozsvár

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara immár nyolcadik alkalommal szervez TDK-t, azzal a céllal, hogy tudományos és alkotói kutatómunkára ösztönözze az erdélyi felsőoktatásban résztvevő diákokat. A VIII. Kari TDK, a Sapientia EMTE hallgatóin kívül nyitott minden más felsőoktatási intézmény diákja előtt is, aki az általános jelentkezési feltételeket teljesíti.

A VIII. Kari TDK-ra 2018. április 25-26. között kerül sor a Kar Tordai úti épületében.

A TDK azoknak az egyetemi hallgatóknak szól, akik kedvet éreznek egy szabadon választott, napirenden lévő politikai, jogi, gazdasági, környezettudományi, művészettudományi, vagy nemzetközi kapcsolatokat érintő kérdés kutatására, vizsgálatára és az eredmények ismertetésére, illetve az idén először megszervezésre kerülő Művészet és művészettudomány szekció keretében egy elkészített művészi alkotómunka bemutatására.

A VIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia tervezett szekciói:

1. Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok

2. Jog

3. Környezettudomány

4. Művészet és művészettudomány – 2018-ban először kerül megszervezésre (alkotói és kutatói)

         a. Filmművészet, fotóművészet, média

         b. Más művészeti ágak (egyeztetés alatt)

A jelentkezést különösen ajánljuk a végzős hallgatóknak, mert a TDK-s szereplés igen jó lehetőség arra, hogy a szakdolgozat témáján dolgozzanak, abban elmélyüljenek, valamint fejlesszék előadási készségeiket, technikájukat. A Sapientia EMTÉ-n tutori programban részt vevő diákok számára a VIII. Kari TDK-n való részvétel kötelező.

Az idei tanévtől a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Kari Tudományos Diákköri Konferenciája egyben jelölő fórum(közvetlen kijutási lehetőség)a humán- és reáltudományi szakterületeken a 2019-es XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

A Sapientia EMTE VIII. Kari TDK-ra való elektronikus jelentkezés 2018. február 15., 00.01 óra és2018. március 15., 23.59 óra között zajlik, ekkor kell beküldeni a dolgozat, vagy művészeti alkotás kivonatát/leírását is.

A dolgozat/művészeti alkotás dokumentációjának beküldési határideje: 2018. április 15., 23.59 óra.

A jelentkezés módja: elektronikus úton kell a kivonatokat/leírásokat és a dolgozatokat/művészeti alkotásokat elküldeni a következő e-mail címre: ktdk@kv.sapientia.ro

A Kari TDK-ra beküldendő kivonat/leírás formai követelményeit és a dolgozat formai követelményeit a Sapientia EMTE Szenátusa által elfogadott TDK szabályzat tartalmazza, amely az egyetem központi honlapján a Tehetséggondozás/TDK szabályzat fül alatt érhető el.

 

BEJELENTKEZÉS ÉS KIVONAT MINTA innen letölthető:

http://www.sapientia.ro/hu/tdk/tdk-szabalyzat

DOLGOZAT SZERKESZTÉSI ÚTMUTATÓ innen letölthető: http://www.sapientia.ro/hu/tdk/tdk-szabalyzat

Kérjük, a szabályzatban szereplő formai követelmények maradéktalan betartását mind a kivonat, mind a dolgozat és az alkotások esetében!

Több szerzője is lehet egy dolgozatnak, ebben az esetben a formai követelmény az, hogy legalább az egyik szerző a Sapientia EMTE hallgatója legyen.

Az egyes szekciókra vonatkozó specifikus elvárások az OTDT honlapján találhatóak. http://otdt.hu/.

Az OTDT szabályzata alapján mesteri diszertációval nem lehet a TDK-ra jelentkezni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Egyetem Szenátusa által elfogadott TDK szabályzat V. 2. pontja értelmében: „Határidőn túl történő bejelentkezés esetében a TDK Szervező Bizottság dönthet a dolgozat bemutatásának az engedélyezéséről, de az csak versenyen kívül történhet. Ebben az esetben ezen dolgozatok nem pontozódnak, továbbjutásuk az OTDK-ra nem javasolható.”

A Kari TDK megszervezésével a Sapientia EMTE célja, hogy időszerű tudományos előadásokkal járuljon hozzá az erdélyi felsőoktatásban résztvevő hallgatók szakmai fejlődéséhez. A rendezvényhez középiskolás verseny is kapcsolódik.

A Kari TDK nyitott az érdeklődő nagyközönség számára is.

 

Támogatók

 

tdk, kolozsvár, 2018

Eseménynaptár

2021. április

KeSzCsSzVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930