sapientia.ro

Pagina principală / Erasmus+ / Erasmus+ cadre didactice și nedidactice outgoing (apeluri de concurs) /

Concurs de selecție Erasmus+ KA107: STA, 2019/2020

Concurs de selecție pentru mobilităţile Erasmus+ de predare și formare în Ucraina.

Apel de concurs pentru granturi Erasmus+: acțiuni de mobilitate a personalului pentru predare (STA) într-o țară parteneră –Ucraina – în anul universitar 2019/2020 (KA107) 

 
I. Scopul concursului: Sprijinirea activităților de mobilități pentru predare a personalului didactic al Universității Sapientia (STA) în instituția parteneră II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola – Ferenc Rákóczi II. Transcarpathian Hungarian College of Higher Education (Berehove, Ucraina). 
Mobilitățile de predare contribuie atât la dezvoltarea personală și profesională a participantului, cât și la dezvoltarea relațiilor cu instituția parteneră.
Locurile pentru care se pot depune candidaturi:
– două mobilități pentru predare (STA), pentru domeniile de studiu stabilite în acordurile inter-instituționale, cod ISCED*:
• 023 Languages
• 041 Business and administration
• 051 Biological and related sciences
• 0521 Environmental sciences
• 0531 Chemistry
• 0541 Mathematics
• 1015 Travel, tourism and leisure
 
II. Grantul: Participanții la mobilități Erasmus+ pentru predare vor primi un grant ca o contribuție la costurile de transport și de ședere pe durata perioadei petrecute în străinătate. Contribuția la costurile de ședere este de 180 EUR/zi, contribuția la costurile de transport este de 180 EUR/participant.
Este posibil ca grantul să nu acopere în totalitate costurile de ședere, co-finanțarea din orice sursă non-UE este permisă, participantul va trebui să dea o declarație conform căreia în timpul mobilității nu va beneficia de alte surse de finanțare acordate din fonduri ale Uniunii Europene pentru acoperirea cheltuielilor.
 
III. Perioada de realizare și durata acțiunilor de mobilitate
În cadrul prezentului concurs se poate candida pentru mobilități de predare care se vor realiza în perioada 04 noiembrie 2019 – 15 mai 2020. Mobilitățile pentru predare vor avea loc exclusiv în perioadele în care se desfășoară activități didactice în instituția gazdă. Durata mobilității pentru predare este de minim 5 zile lucrătoare consecutive, perioada mobilității nu poate fi mai scurtă și nu poate conține zile cu grant zero. Zilele alocate transportului nu sunt considerate zile de mobilitate.
Mobilitățile pentru predare pot fi simple sau combinate.
Mobilități STA simple: scopul mobilității poate să fie exclusiv acțiune de predare în instituția gazdă;, cuprinde minim 8 ore de predare.
Mobilități STA combinate: pe lângă acțiune de predare în instituția gazdă scopul mobilității este și participarea la activități de formare a competențelor pedagogice și de proiectare a programelor de învățământ, acest lucru trebuie specificat și în Mobility Agreement, pe lângă activitățile de formare cuprinde minim 4 ore de predare.
 
Pentru a intra în Ucraina aveți nevoie de pașaport (mai multe informații: https://www.mae.ro/travel-conditions/3755).
 
IV. Condiții de participare
1. Nu au dreptul să candideze cei care și-au efectuat mobilitatea KA103 câștigată pentru anul universitar 2019/2020.
2. Candidații trebuie să declare în formularul de aplicație că în cazul în care vor fi declarați câștigători vor renunța la mobilitatea KA103 deja câștigată pentru anul universitar 2019/2020 dar neefectuată.
3. Poate candida oricare cadru didactic titular (angajat cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată), sau cadru didactic asociat cu normă întreagă (cu contract de muncă pe perioadă determinată), cu cetățenie română, sau cetățenie străină cu permis de ședere valabil, care lucrează în domeniile de studiu enumerate la pct. I. al prezentului apel. Contract de finanțare se va încheia exclusiv cu cadre didactice care vor avea contact de muncă activ la momentul respectiv, și renunță la mobilitatea KA103 câștigată pentru anul universitar 2019/2020.
4. Planul de lucru trebuie să fie compatibilă cu scopul mobilității (vezi pct. III. al prezentului apel). Acțiunile de cercetare și participarea la conferințe nu sunt eligibile. 
 
V. Documente necesare
Dosarul de candidatură trebuie întocmit electronic și trebuie depus într-un exemplar original, cu toate semnăturile, la coordonatorul Erasmus+ al facultății.
Dosarul trebuie să cuprindă următoarele:
1. Formular de aplicație completat, semnat și de către directorul de departament/superior și decan (Anexa I).
2. Curriculum Vitae (în limba maghiară sau română).
3. „Mobility Agreement – Staff Mobility for Teaching” (plan de lucru și acord de mobilitate, Anexa II) completat în limba engleză, semnat și de către decan. Semnătura instituției partenere este opțional în această fază, dar va fi obligatoriu înainte de începerea mobilității. 
 
Anexele prezentului apel de concurs se pot descărca de aici:
 
Sunt pasibile excluderii dosarele incomplete, dosarele care nu conțin formularele adecvate, nu corespund condițiilor de participare sau care sosesc după termenul de depunere a candidaturilor. 
 
VI. Criterii de selecție
Vor fi evaluate conexiunea la domeniul de studiu precizat, proiectul de lucru și curriculum vitae, luând în considerare și următoarele:
– participare la derularea programelor Erasmus (cursuri de limbă, ajutor acordat pentru evenimentele Erasmus, noi legături academice etc.);
– participare la activități nedidactice în cadrul universității;
– vechimea în cadrul Universității Sapientia.
 
VII. Termen de depunere a candidaturilor: luni 07 octombrie 2019, orele 15:00
 
Dosarele se depun la coordonatorii din cadrul facultăților:
Miercurea Ciuc: Bors Hortenzia
Cluj-Napoca: Sulyok Kármen
Târgu Mureș: Szabadi Szidónia
 
Cluj-Napoca, 18 septembrie 2019
 

Calendar de evenimente

octombrie 2020

LuMaMiJoViDu
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031