sapientia.ro

Pagina principală /

Mesajul rectorului

Stimate Vizitator!

Bine ați venit pe site-ul Universității Sapientia!

„Sapientia”. Chiar și dacă ne uităm numai la semnificația originală a cuvântului latin, ajungem la una dintre cele mai importante aspirații ale universității noastre: transferul de înțelepciune, perspicacitate, cunoaștere în general. Universitatea Sapientia a luat ființă în toamna anului 2001, ca expresie a unei năzuințe de mai multe decenii a comunității maghiare din România, precum și ca rezultat al eforturilor depuse de către Fundația Sapientia. În decursul celor 20 de ani de existență, Universitatea Sapientia s-a remarcat ca o instituție particulară cu predare în limba maghiară din România, menită să răspundă nevoilor educaționale ale comunității maghiare, să asigure un cadru prielnic pentru dezvoltarea cercetărilor științifice, precum și o colaborare științifică interetnică eficientă. Am devenit o instituție integrantă și recunoscută al sistemului de învățământ superior din România, înregistrând o serie de colaborări științifice cu universitățile acestui sistem.

În elaborarea structurii organizaționale a Universității, asigurarea unei dezvoltări regionale echilibrate a constituit un obiectiv principal. Ca urmare, în cadrul Universității au fost înființate facultăți în trei orașe transilvănene (Miercurea Ciuc, Târgu-Mureș și Cluj-Napoca) și un Centru de Studii în Sfântu Gheorghe. Aceste patru unități oferă o gamă largă de specializări, care în anul universitar 2020/2021 cuprinde 32 de programe de studii de licență și 12 programe de master.

Dedicăm anul 2021 revizuirii și planificării: ștergem praful un pic de pe evenimentele importante și aniversările din ultimii douăzeci de ani, subliniind exemplele de succes, bunele practici și, în general, sentimentul de viață care stau la baza succesului Universității Sapienta. Succesele studenților noștri în forumuri importante, realizările științifice internaționale ale cadrelor didactice şi ale cercetătorilor noștri oferă o bază solidă pe care ne putem planifica cu curaj prezentul și viitorul. În plus, acești douăzeci de ani nu au adus doar dezvoltare profesională: am evoluat și evoluăm continuu  în ceea ce privește numărul studenților și cadrelor didactice, specializările oferite, infrastructura și implicarea comunității, oferind astfel educație și cunoștințe competitive într-un mod plăcut, într-un mediu modern și dinamic.

Vă doresc navigare utilă!

Prof. univ. dr. Tonk Márton
rectorul Universității Sapientia

rector, mesaj, sapientia

Calendar de evenimente

octombrie 2021

LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031