sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Conferință privind apele minerale la Miskolc

Între 22 și 24 august 2019 a avut loc cea de a 15-a ediție a conferinței științifice internaționale itinerante ”Apele minerale în Regiunea Carpatică”, Universitatea Sapientia fiind partener organizator al acesteia. Gazda ediției din acest an a fost orașul Miskolc din Ungaria.

Evenimentul de deschidere a conferinței din 22 august a fost organizat la Universitatea din Miskolc, în cadrul căruia participanții au fost întâmpinațide către dr. Torma András (rectorul Universității din Miskolc), Pfliegler Péter (viceprimarul orașului Miskolc), dr. Szűcs Péter (decanul Facultății de Științe Tehnice ale Pământului, președintele conferinței), precum și de către copreședinții evenimentului: dr. Kiss-Tóth Emőke (decanul Facultății de Sănătate Publică), dr. Lénárt László (președintele curatoriului Fundației Pentru Apele de Suprafață), dr. Ladislav Tometz (conferențiarul Universității Tehnice din Košice) și dr. Máthé István (conferențiarul Universității Sapientia).

La conferință s-au înregistrat peste 80 de participanți din Ungaria, România, Slovacia și Serbia.

Evenimentul de deschidere a conferinței

După deschidere au fost prezentate cinci lucrări în plen, apoi în cadrul a două sesiuni paralele a avut loc prezentarea altor 24 de lucrări în sesiune și nouă postere.

Cei interesați au avut ocazia de a participa și la o excursie de studiu, în cadrul căreia au vizitat lucrările de dezvoltare ale băilor din Miskolctapolca, Spitalul de Stat din Parádfürdő, unde au primit informații despre prepararea apei medicinale cu alaun și utilizarea acesteia, crama Casei de Vinuri Egri Korona din comuna Demjén, baia Saliris Spa din Egerszalók, precum și Crama Helli, unde au luat parte la o cină și degustare de vinuri.

 

apă minerală, conferință, miskolc

Calendar de evenimente

ianuarie 2020

LuMaMiJoViDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031