sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Dezvoltări la scară largă la locaţia noului campus al Universităţii Sapientia din Sfântu Gheorghe

La conferinţă au fost prezenţi preşedintele Fundaţiei Sapientia, episcopul Kató Béla, care a vorbit despre investiție și procesul de planificare, rectorul Universităţii Sapientia, dr. Tonk Márton, care a vorbit despre oferta specială a Universității în Sfântu Gheorghe, extinderea acesteia și alte planuri de dezvoltare, şi primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care a vorbit despre cooperarea dintre oraș și universitate.


Rectorul Universităţii Sapientia, dr. Tonk Márton, a spus că va fi deschis un nou capitol în viața Universității. „Suntem dincolo de primele faze ale unui proces început acum mai mulți ani. Aceasta înseamnă că, pe lângă facultățile Sapientia din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc, Facultatea din Sfântu Gheorghe va fi a patra care va fi înființată în România și va fi creată o unitate completă de studiu educațional independent. În acest scop, prima decizie formală a fost deja luată: un consiliu de administrație a fost înființat în Sfântu Gheorghe, în care reprezentanții celor trei facultăți ale universității alături de două cadre didactice de la secţiile deja existente aici vor colabora pentru a atinge obiectivul: înfiinţarea unei facultăţi separate pentru Sapientia în Sfântu Gheorghe”, a declarat dr. Tonk Márton.

Rectorul Universității a dezvăluit că în câteva zile ar dori să prezinte Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) dorinţa de înfiinţare a unei specializări de sport şi performanță motrică la Sfântu Gheorghe, astfel încât, dacă programul este aprobat, să poată primi studenți încă din această toamnă. În plus, Universitatea se pregătește să își extindă oferta în domeniul artelor plastice, astfel încât să fie înfiinţată o specializare de sculptură și pictură în Sfântu Gheorghe.

Proiectarea vizuală preliminară a noului campus a fost adaptată celor mai mari nevoi şi a fost descrisă în detaliu de președintele Fundației Sapientia, Kató Béla. „Pe lângă clădirea didactică a universității, vor fi construite o piscină și o sală de sport, dar şi o pistă de atletism în aer liber şi un cămin studenţesc. Este o cooperare prin care orașul va deveni şi mai universitar şi cu siguranță ne dorim să lucrăm împreună”, a declarat Kató Béla.

Primarul Antal Árpád a declarat că este recunoscător că liderii Universităţii Sapientia au văzut o oportunitate în Sfântu Gheorghe și că oferă tinerilor din regiune şansa de a obține cunoștințe competitive și diplome la ei acasă. „Se face o investiție importantă în Sfântu Gheorghe pentru orașul nostru și pentru întreaga comunitate maghiară din Transilvania: construim noul campus al Universității Sapientia, vizavi de Arena Sepsi. Sunt puse bazele unor procese care vor determina viitorul orașului și al comunității noastre pe termen lung. Regiunea noastră merită să aibă a patra facultate a universității aici și sunt sigur că va fi o poveste de succes”, a spus primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

(Foto: Kristó-Gothárd Hunor)

Calendar de evenimente

octombrie 2021

LuMaMiJoViDu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031