sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Interes crescut față de programele de studii ale Universității Sapientia

Cu toate că rezultatele bacalaureatului din acest an au fost mai slabe, numărul candidaților înscriși a crescut la fiecare dintre cele trei facultăți ale Universității Sapientia. În fiecare locație există specializări mai populare, dar în multe cazuri rămân locuri și pentru sesiunea de admitere din toamnă. 

Chiar dacă în școlile cu limba de predare maghiară rezultatele de bacalaureat au fost mult mai slabe, decât anul trecut, numărul celor care s-au interesat de specializările de licență din cadrul Universității Sapientia a crescut – a declarat portalului de știri Székelyhon Dávid László, rectorul universității. Printre cele mai populare specializări se numără Informatica (Târgu-Mureș), Informatica economică (Miercurea-Ciuc) și Cinematografie, fotografie, media (Cluj-Napoca). În acest an la Târgu-Mureș la cele 11 specializări de licență s-au înscris 365 de candidați, cu 14 mai mult decât în anul precedent. Cei mai mulți au fost interesați de programul Informatică, unde la cele 60 de locuri disponibile s-au înscris 95 de candidați. Un număr mai mare de dosare a fost depus și în cazul specializărilor Tranducere și interpretare, respectiv Comunicare și relații publice, la celelalte programe de studii însă vor fi locuri disponibile și în sesiunea de admitere din toamnă, în unele cazuri chiar și locuri bugetate.  

Miercurea-Ciuc și Cluj-Napoca

La Miercurea-Ciuc au fost scoase la concurs locuri la 13 de programe de licență, la care au fost depuse 282 de dosare de înscriere. Cea mai căutată specializare a fost și în acest an cea de Informatică economică, unde s-au înscris 37 de candidați la cele 30 de locuri disponibile. Programele de inginerie au fost de asemenea mai populare în acest an. La Cluj-Napoca joi încă nu s-au încheiat înscrierile, astfel putem spune doar că specializarea Cinematografie, fotografie, media a rămas pe primul loc în preferințele candidaților.  

Simt valoare universității

Cu privire la tendința de creștere a numărului de înscrieri rectorul Dávid László a afirmat că tinerii simt în mod evident valoarea universității. ”Cei care își termină studiile la universitatea Sapientia își găsesc locul: mă întâlnesc cu foarte mulți foști studenți, care au succes în carieră” – a afirmat rectorul. În legătură cu programele de master a menționat faptul că și în cazul acestora a crescut numărul candidaților, dar în acest domeniu încă nu este clară direcția în care se îndreaptă programele de studii. ”Învățământul dual ar fi cel mai adecvat, dar în România nu există cadrul legal pentru acesta, de aceea noi trebuie să ne dăm seama cum să oferim cunoștințele necesare studenților noștri. Marea întrebare este dacă trebuie să ne axăm pe practica utilizată în mod direct, sau să oferim cunoștințe pe termen lung” – a declarat Dávid László.

admitere

Calendar de evenimente

iulie 2020

LuMaMiJoViDu
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031