sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Sapientia, pe locul 20 în topul celor mai bune universități din România

Universitatea Sapientia se situează pe locul 20 în topul celor mai bune universități din România – se află din studiul realizat în acest an de uniRank. Clasamentul internațional este realizat și publicat în fiecare an de către instituții de cercetare independente. Printre instituțiile de învățământ superior ale mai multor țări, clasamentul uniRank listează și universitățile din România. 

Conform studiului Universitatea Sapientia, înființată de doar 19 de ani, ocupă prestigiosul loc 20 în clasamentul celor 79 de universități analizate din România. Sapientia a întrecut instituții de învățământ superior cum ar fi Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină, Farmacia, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș sau Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Pe locul întâi se află Universitatea Babeș–Bolyai.

În topul din anul trecut Universitatea Sapientia a fost clasată pe locul 24, deci în cursul unui singur an a ajuns cu patru locuri mai sus – a declarat Mara Gyöngyvér, prorectorul instituției, subliniind faptul că studiul se bazează în primul rând pe participarea studenților și a cadrelor didactice ale universităților în viața științifică. Din acest punct de vedere Universitatea Sapientia are rezultate din ce în ce mai bune, deoarece în ultima perioadă activitatea multor cadre didactice ”a devenit vizibilă la nivel internațional”, iar publicațiile lor științifice au apărut în reviste de specialitate renumite.

În același timp studenții au venit acasă de la conferințele științifice din țară și din străinătate cu rezultate excepționale – a explicat prorectorul. Alte aspecte luate în considerare la realizarea clasamentului sunt de exemplu numărul cadrelor didactice în raport cu numărul de studenți din cadrul instituției de învățământ superior în cauză, calitatea educației, oferta de specializări, rezultatele obținute de către studenți, respectiv posibilitățile de angajare a absolvenților pe piața de muncă.

Mara Gyöngyvér a subliniat faptul că sunt foarte mândri de rezultatul obținut, iar scopul conducerii va fi în continuare acela de a oferi o educație în limba maghiară la nivel competitiv, în România, tuturor studenților care doresc să rămână în țară și să devină membri activi ai societății.

Acest loc 20 se referă la întreaga Universitate Sapientia, inclusiv cele trei facultăți din Miercurea-Ciuc, Târgu-Mureș și Cluj-Napoca, precum și programul de studiu din Sfântu-Gheorghe.

Sapientia, pe locul 20 în topul celor mai bune universități din România

Calendar de evenimente

decembrie 2019

LuMaMiJoViDu
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031