sapientia.ro

Pagina principală / Ştiri /

Universitatea Sapientia va lansa un program de studii pentru formarea dansatorilor și instructorilor de dans popular

În toamna anului 2019 Facultatea de Științe și Arte din Cluj-Napoca va lansa o nouă specializare pentru formarea dansatorilor și instructorilor de dans popular. Programul se va desfășura în parteneriat cu Universitatea de Artă a Dansului (Magyar Táncművészeti Egyetem) din Ungaria și Casa Tradițiilor (Hagyományok Háza). De asemenea, din toamnă va începe și un curs de formare pentru dansatorii profesioniști ai ansamblurilor din Transilvania.

În România funcționează cinci ansambluri profesionale de dans popular maghiar, de aceea asigurarea educației adecvate a noilor generații în acest domeniu este foarte importantă. În plus, experiența arată că este nevoie în mod continuu și de instructori calificați care să predea dans popular în școlile din regiune. Acestea sunt principalele motive pentru care Universitatea Sapientia a hotărât să lanseze acest program de studii de licență dedicat dansului popular în cadrul Facultății de Științe și Arte din Cluj-Napoca. Cu toate că autorizarea temporară este în curs de desfășurare, conducerea și-a exprimat speranța că va fi posibil să primească primii studenți înscriși la această specializare în toamna anului 2019.

Prin lansarea acestui program Universitatea Sapientia dorește să le ofere tuturor celor pasionați de dansul popular tradițional, care vor să practice această profesie, o șansă unică de a obține o diplomă de învățământ superior. Cei care se înscriu la această specializare vor beneficia de cunoștințe teoretice și practice de nivel înalt, vor dobândi abilități și în alte limbaje și tehnici de dans, iar după absolvire vor avea posibilitatea de a fi angajați ca și dansatori profesioniști sau chiar instructori de dans.  

Simultan cu programul de studii de 3 ani se va lansa și un curs de formare de un an pentru dansatorii profesioniști ai diferitelor ansambluri de dans popular, care astfel vor avea ocazia de a obține o diplomă a Universității de Artă a Dansului din Ungaria.

dans popular, dans

Calendar de evenimente

iunie 2020

LuMaMiJoViDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930